Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΚΗ 


ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Κατά τάχθηκε το 98% όσων συμμετείχαν στο άτυπο δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή έξω από εκλογικά κέντρα, παράλληλα με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.


Πιο συγκεκριμένα, σε 181 εκλογικά κέντρα ψήφισαν 218.002 πολίτες. Από αυτούς κατά της ιδιωτικοποίησης τάχθηκαν 213.508 (98,04%) και υπέρ της ιδιωτικοποίησης 4.278 (1,96%), ενώ βρέθηκαν και 216 λευκά/ άκυρα. Η καταμέτρηση των ψήφων, ολοκληρώθηκε στις 4:00 το πρωί. Από τα 192 σημεία στα οποία είχαν στηθεί κάλπες, σε δυο δεν έγινε ψηφοφορία και εννέα από αυτά, ήταν σε περιοχές που δεν υδροδοτούνται από την ΕΥΑΘ.
 

Το δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη της ΠΕΔΚΜ και κινήσεων πολιτών και τη συμμετοχή εθελοντών. Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων έγινε στην «αίθουσα νερού» του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής του δημοψηφίσματος στην οποία συμμετείχαν νομικοί, μέλη του δικηγορικού συλλόγου.


Τη διαδικασία παρακολούθησαν, ως «παρατηρητές» και 30 συνδικαλιστές εργαζόμενοι σε τομείς σχετικούς με οργανισμούς ύδρευσης, μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Δημοσίων Υπηρεσιών (EPSU), καθώς και μέλη ευρωπαϊκών οργανώσεων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, από άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ιταλία, Σουηδία, Βέλγιο, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, κ.α.).


Στην ψηφοφορία, συμμετείχε πλήθος κόσμου, παρά τις  απαγορεύσεις της κυβέρνησης. Η συμμετοχή σε πολλά εκλογικά κέντρα ξεπέρασε το 80%. Στο δημοψήφισμα για την ΕΥΑΘ συμμετείχαν και απερχόμενοι δήμαρχοι και εκ νέου υποψήφιοι, καθώς και υποψήφιοι για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ άλλοι απείχαν.


«Αντιμετωπίσαμε αποφασιστικά και τα δύο προσκόμματα, βγάλαμε τις κάλπες έξω από τα εκλογικά κέντρα στα πεζοδρόμια και κάνουμε την ψηφοφορία με δικές μας καταστάσεις με στοιχεία από τα δημοτολόγιά μας, προστατεύοντας προσωπικά δεδομένα και διασφαλίζοντας ότι οι καταστάσεις θα παραδοθούν αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας αυστηρά και μόνο στην ΠΕΔΜΚ» δήλωσε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) Σίμος Δανιηλίδης.

ΠΗΓΗ: iskra.gr, Δευτέρα 19 Μαίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου