Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ": Ανακοίνωση - Κάλεσμα για την ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 7 Απριλίου


ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 07-04-2016
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στις δεσμεύσεις του τρίτου μνημονίου που ψήφισε μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, προωθεί το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο πλήττει όλους τους εν ενεργεία ασφαλισμένους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους ήδη συνταξιούχους, τους ανέργους, τους ελαστικά εργαζόμενους, τη νεολαία. Επιπλέον, τσακίζει τους μικρομεσαίους και τους αγρότες, εξωθώντας τους είτε στην ετεροαπασχόληση είτε στην ανεργία.
 


Συγκεκριμένα, πέραν των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που έχουν ήδη νομοθετηθεί (αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή 62 με 40 χρόνια δουλειάς, αύξηση των εισφορών υγείας σε παλαιούς συνταξιούχους, κ.ά.), η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων, κατάργηση όλων των Εθνικών Συστημάτων (ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας), μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο των νέων όσο και των ήδη συνταξιούχων, αφού οι υπάρχουσες συντάξεις επανυπολογίζονται, δραστικές μειώσεις μέχρι και σταδιακή εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων, καθιέρωση της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ (αρχικά) και της ανταποδοτικής σύνταξης.

Πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση, που υπερβαίνει αντιδραστικά το νόμο Γιαννίτση, τα πορίσματα των επιτροπών «σοφών», το νόμο 3863/2010 Λοβέρδου – Κουτρουμάνη. Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Αλλά για να ενισχυθούν τα κέρδη της εγχώριας αστικής τάξης, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, η εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, η υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης.

Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα παίρνονται κι άλλα όποτε απαιτείται από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα απαιτείται άμεσα να συνενωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, αγρότες, νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι σε κοινό μέτωπο και αγώνα κόντρα στην κυβέρνηση και την πολιτική της, ενάντια σε όλα τα μνημόνια και στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που ψήφισαν ΝΑΙ σε όλα και σήμερα ασκούν δήθεν αντιπολίτευση (Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ). Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στο δημόσιο, στην απεργία - αποχή από τις επιτροπές, η οποία συνεχίζεται εδώ και δύο μήνες δείχνει τον δρόμο για την συνέχιση του αγώνα.

Παλεύουμε για :
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά κ.λπ.). Καθολικό δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση για όλους χωρίς προϋποθέσεις από αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Επιστροφή των κεφαλαίων που χάθηκαν με το PSI.
  • Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους και χωρίς όριο ηλικίας. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια. Σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού, καμιά σύνταξη μικρότερη του βασικού μισθού της ΓΣΕΕ. Αυξήσεις στις συντάξιμες αποδοχές. Να σταματήσει η διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού ταμείου και της μείωσης του εφάπαξ.
  • Ο χρόνος ανεργίας να είναι συντάξιμος. Πλήρως συντάξιμος και ο χρόνος της μερικής απασχόλησης, των διαφόρων μορφών ελαστικής, εκ περιτροπής και άτυπης εργασίας ( τετράωρα, μπλοκάκια, ΚοινΣΕπ κλπ) των διαφόρων μορφών μαθητείας και κατάρτισης, της απασχόλησης με κουπόνια της «κοινωφελούς εργασίας» των πεντάμηνων ή οκτάμηνων, της στρατιωτικής θητείας.
  • Να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας υγείας. Σύστημα υγείας, ασφάλισης και σύνταξης αποκλειστικά Δημόσιο.
  • Όλοι οι πολίτες που διαμένουν στη χώρα, Έλληνες ή μετανάστες, εργαζόμενοι ή άνεργοι να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 07-04-2016 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΛΙΜΑΝΙ)
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου