Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ της ΕΛΜΕ Α ΚΥΚΛΑΔΩΝ για ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

ΕΛΜΕ Α ΚΥΚΛΑΔΩΝ


ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ

ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

 


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Βρισκόμαστε στα μέσα της φετινής σχολικής χρονιάς και αντί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να καλύψει τα χίλια εναπομείναντα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προσπαθεί συντονισμένα τον τελευταίο καιρό να πετύχει την περαιτέρω διάσπαση και “σαλαμοποίηση” του κλάδου των εκπαιδευτικών. Κάθε τόσο ακούμε νέα σενάρια για τις προσλήψεις των αναπληρωτών και τις ενδεχόμενες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, νέα “θέσφατα” για το ποιοι είναι πιο “άξιοι” και ποιοι έχουν μεγαλύτερο προβάδισμα στις επικείμενες προσλήψεις, ποιοι πληρούν κριτήρια και ποιοι όχι, ποιοι είναι οι πιο τυχεροί και ποιοι οι πιο άτυχοι της “ρουλέτας” των νέων προσλήψεων αναπληρωτών και των “πολυφημισμένων” νέων διορισμών που συνέχεια έρχονται αλλά δεν φαίνονται και τείνουν να γίνουν πια “αστικός μύθος”. Ευτυχώς όμως, αυτές οι πρακτικές, οι δοκιμασμένες και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ξεπερασμένες πλέον, έχουν φέρει εμάς, τον κλάδο και την υπόλοιπη κοινωνία στα όριά μας.

Δεν αντέχουμε και δεν δεχόμαστε πλέον καμιά κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, κανένα διαχωρισμό και κανέναν άλλο εμπαιγμό. Η κρίση και δοκιμασία του δημόσιου ελληνικού σχολείου και της ελληνικής εκπαίδευσης, που έφεραν οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων, δεν αντιμετωπίζονται ούτε με αναβλητικότητα και υποκρισία Χιλιάδες εκπαιδευτικοί που για πολλά χρόνια τώρα καλύπτουν κενά σε κάθε άκρη και γωνία της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας ζούνε σε διαρκή ανασφάλεια και “ομηρία” και είναι στα όρια της ψυχικής και οικονομικής κατάρρευσης και τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά δεν καλύπτονται πλεόν ούτε με αλχημείες, ούτε με ψεύτικες υποσχέσεις.

Ως εκ τούτου απαιτούμε άμεσα :
  • Να αποσυρθεί άμεσα η πρόταση του Υπουργείου.
  • Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς, χωρίς προϋποθέσεις στη γενική και την ειδική αγωγή για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά, μέ ένα μεικτό σύστημα που δεν θα αποκλείει κανέναν συνάδελφο.
  • Αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας που έχει παρασχεθεί από τους συναδέλφους όλα τα προηγούμενα χρόνια , για τους διορισμούς των μόνιμων και των αναπληρωτών συναδέλφων.
  • Όχι στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τη μόνιμη αναπλήρωση και την ωρομίσθια.
  • Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους όσοι παραμένουν αναπληρωτές.
Ζητάμε από το συνδικαλιστικό μας φορέα (ΟΛΜΕ) την προκύρηξη απεργιακών κινητοποιήσεων αν δεν αποσυρθούν τα μέτρα του υπουργείου παδείας.

Ο αγώνας μας για την δημόσια παιδεία, ο αγώνας μας για εργασία και αξιοπρέπεια δεν σταματάει, τώρα αρχίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου