Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Σύρος: Ενημέρωση - Καταγγελία για φασιστική επίθεση

  ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝ ΝΕΟΝΑΖΙ

 
Χθες το βράδυ, γύρω στις 12, αντιφασίστρια ανεβαίνοντας την Βαφειαδάκη συνάντησε φασίστα που μοίραζε τρικάκια της χρυσής αυγής. Καθώς αυτή αντέδρασε μαζεύοντάς τα μπροστά του, εκείνος το αντιλήφθηκε, την τραμπούκισε και στη συνέχεια της επιτέθηκε χτυπώντας την. Από τις φωνές κάποιοι γείτονες βγήκανε έξω και ο φασίστας τράπηκε σε φυγή. Άμεσα μαζεύτηκαν αντιφασίστες/στριες σύντροφοι/ισες και άρχισαν να τον ψάχνουν όμως εκείνος είχε προλάβει να φυγαδευτεί.

Οι πρακτικές τους μας είναι γνωστές και δεν μας εκπλήσσουν, όμως τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε έντονη παρουσία στο δρόμο σε όλες της πόλεις της Ελλάδας με αφορμή την κατάσταση στο προσφυγικό/ μεταναστευτικό. Τέτοιες πρακτικές για παράδειγμα είναι τα μπλοκαρίσματα σε μετανάστες, φασιστικές πορείες και συγκεντρώσεις, ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί κοντά σε hotspot κλπ.

Έτσι και στη Σύρο το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τις τρύπες τους μοιράζοντας τρικάκια που στοχεύουν να προπαγανδίσουν τη σάπια «ιδεολογία» τους, χρησιμοποιώντας ρατσιστικό και ξενοφοβικό λόγο.

Είναι γνωστό ότι όσο η κοινωνία ανέχεται το φασισμό, είτε αυτός προέρχεται από χρυσαυγίτες, είτε από δημοκράτες πολίτες, τόσο πιο συχνά θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με επεισόδια σαν αυτό.

Είναι σημαντικό όλοι μας να σταθούμε απέναντι σε μισάνθρωπες συμπεριφορές!

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

αντιφασίστριες αντιφασίστες σύρου

Σύρος
 
14/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου