Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση - Κάλεσμα για την ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 7 Απριλίου από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ (ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
(ΠΡΩΗΝ) ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Ερμούπολη : 5-04-2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι βρισκόμαστε στους δρόμους, από την "δήθεν προσπάθεια διάσωσης του ασφαλιστικού συστήματος". Η νεοφιλελεύθερη "μεταρρύθμιση" συνεχίζεται και οι συνέπειες της ψήφισης του 3ου μνημονίου θα φαίνονται όλο και πιο έντονες. Κάθε μέρα ζούμε το ίδιο σενάριο με νέα μέτρα για να καλύψουν το "δημοσιονομικό κενό" και την "τρύπα του ασφαλιστικού συστήματος". Πέρα από τις ήδη "γνωστές" μειώσεις και περικοπές, αποφασίστηκε νέα περικοπή (κατά 32,5%) στο μέρισμα του Μ.Τ.Π.Υ. και συζητιέται και νέα μείωση του αφορολόγητου εισοδήματος στα 9.100 €, με αποτέλεσμα την αύξηση της φορολόγησης των χαμηλών εισοδημάτων, καθώς και αυξήσεις σε έμμεσους φόρους.


Η διάλυση και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης, η εξαθλίωση των ασθενέστερων στρωμάτων και η καταστροφή του παραγωγικού ιστού της χώρας μας συνεχίζεται, ολοκληρώνοντας το δόγμα του "Σοκ". Και πάλι ακούγονται σενάρια και διαρροές για "τη δημιουργία πιστωτικού γεγονότος" με σκοπό να συνεχιστεί η συνθηκολόγηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η επιβολή ακόμη σκληρότερων μέτρων που απαιτούν οι δανειστές. Η μετακύληση από την "πολιτική της ανατροπής και της κατάργησης των μνημονίων " σε πολιτική διαπραγμάτευσης με μόνο σκοπό την "όποια απομείωση του χρέους" και τη λογική των "αξιολογήσεων" είναι ξεκάθαρη και οι συνέπειες της επίσης. Η υποκριτική στάση των κομμάτων των προηγούμενων συγκυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-Συμπαράταξη και του "πρόθυμου" Ποταμιού, για "δήθεν" αντιπολιτευτική τακτική είναι πασιφανής και άξια απορίας, καθώς όλα αυτά τα μέτρα είναι μέρος του προγράμματος τους.
Ο αγώνας μας συνεχίζεται ακόμη πιο δυνατός για έξοδο από την εξάρτηση και τα μνημόνια, διαδηλώνοντας την απόφασή μας να προχωρήσουμε ενωμένοι και να παλέψουμε για:
  • ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών τους.
  • κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων με την επαναφορά του κατώτατου μισθού, του πενθήμερου, την επαναφορά του ωραρίου εργασίας στα πριν του μνημονίου επίπεδα.
  • ενίσχυση των δημόσιων υπηρεσιών στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της πρόνοιας και της τοπικής αυτοδιοίκησης που υπολειτουργούν ή έχουν διαλυθεί από τις συνεχείς μειώσεις προσωπικού.
  • να διασωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να πληρώσουν για τα χρέη που συσσωρεύτηκαν όλα τα χρόνια όχι οι εργαζόμενοι, αλλά αυτοί που τα δημιούργησαν.
  • για ένα φορολογικό σύστημα με δίκαιη κατανομή των βαρών στους έχοντες και όχι στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, με φορολόγηση του παραγόμενου πλούτου.
  • να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και να ανακτηθούν στρατηγικοί κλάδοι της οικονομίας, ώστε να αποτελέσουν τη βάση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.
  • για να τεθούν οι τράπεζες, που διασώθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, κάτω από δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο.
Σαν εργαζόμενοι στα νησιά των Κυκλάδων αντιμετωπίζουμε τα πρόσθετα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε (ελλείψεις σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια, κόστος ζωής που επιβαρύνεται από τις μεταφορές των προϊόντων, τις αυξήσεις στο Φ.Π.Α. που είναι ήδη γεγονός σε νησιά μας και θα ολοκληρωθούν ως τον Ιούνιο του 2016), καθώς και από το γεγονός ότι η περιβόητη "νησιωτικότητα" παραμένει ακόμη κενό γράμμα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη που βρίσκεται στη χώρα μας από ανάγκη, καθώς τον έδιωξαν από τη δική του ο πόλεμος και η εξαθλίωση που προκάλεσαν οι ίδιοι που επιβάλλουν τα μνημόνια στη χώρα μας και είμαστε αντίθετοι σε κάθε λογική "επαναπροώθησης" σαν να μην πρόκειται για ανθρώπους, αλλά για εμπορεύματα.
Η αντίσταση και ο αγώνας μας μέσα από τα συνδικάτα μας και η συνεργασία των πρωτοβάθμιων σωματείων και των ομοσπονδιών είναι ο μόνος δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!!
η μόνη μάχη που δεν κερδίζεται σίγουρα,
είναι αυτή που δεν δίνεται ποτέ!
Ο Σύλλογός μας, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ,
καλώντας όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά
σε όλες τις κινητοποιήσεις σε κάθε νησί των Κυκλάδων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ & ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΙΣ 10.30 π.μ. ΑΠΟΚΕΝΤΡ. ΔΙΟΙΚ. ΑΙΓΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου