Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Tετάρτη 1 Φλεβαρη Γ.Σ της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων






-




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ           ( ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ – ΕΟΠΥΥ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

- ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

(Παρακαλούμε όποιος συνάδελφος επιθυμεί να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση να τη στείλει μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στην ΕΛΜΕ, ώστε να μπορέσει να συζητηθεί στις συνελεύσεις όλων των νησιών)

Στην αίθουσα εκδηλώσεων ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΟ
ΩΡΑ 18:00















ΘΕΜΑ: Απάντηση της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων στη Σχολική Σύμβουλο της μουσικής
Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια της πρώην συμβούλου μουσικής στο Ν. Κυκλάδων Α. Ζαχαριάδη, να χρησιμοποιεί προσβλητικές και απαξιωτικές εκφράσεις κατά συναδέλφου μας αλλά και να αμφισβητεί την παιδαγωγική του επάρκεια.
Η σύμβουλος ισχυρίζεται ότι «ο συνάδελφος ισοπεδώνει τους μαθητές βάζοντας υψηλή βαθμολογία τη στιγμή που διδάχθηκαν το μάθημα λίγες ώρες το πρώτο τρίμηνο». Αυτός που ισοπεδώνει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τη δημόσια παιδεία είναι η κυβερνητική πολιτική με τις επιλογές της.
Κυρία σύμβουλε, δεν σας ακούσαμε να λέτε κουβέντα για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, για το μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα, για την υποβάθμιση της μουσικής και των άλλων εικαστικών μαθημάτων στο δημόσιο σχολείο που ενδεχομένως θα οδηγήσει και σε απολύσεις των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, για την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, για την έλλειψη βιβλίων, για τους υποσιτιζόμενους μαθητές μας.
Είναι ξεκάθαρο ότι επιλέξατε να είστε μέσα στους «πρόθυμους» συνεργάτες του Υπουργείου που θα υλοποιήσουν την ταξική πολιτική της μαύρης συμμαχίας του κεφαλαίου στο χώρο της εκπαίδευσης. Στη νέα διοικητική δομή της εκπαίδευσης είστε ένας από τους παράγοντες που θα επιβάλλει την αξιολόγηση – χειραγώγηση, που θα επιχειρήσει να καταστείλει την παιδαγωγική ελευθερία του εκπαιδευτικού και να τον κάνει σκυφτό και πειθήνιο όργανο στη διοίκηση. Άξια στο νέο σας ρόλο.
Απέναντι σε αυτή την επίθεση θα μας βρείτε όλους ενωμένους.
Η αξιολόγηση – χειραγώγηση δεν θα περάσει.     


1 σχόλιο:

  1. Οι Κυκλάδες γλιτώσανε από αυτόν τον "άνθρωπο". Αλί στους συναδέλφους της Στερεάς Ελλάδας. Κουράγιο συνάδελφοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή