Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Με ΜΑΤ και ΔΙΑΣ στη γιορτή της δημοκρατίας

”Θα πατάξουμε το παλιό”: Εργασία, παιδεία, υγεία
 
 
Δικαιώματα που ξέρατε τώρα δεν υπάρχουν: Κοινωνικά δικαιώματα, δημόσια αγαθά, υγεία, παιδεία, αξιοπρέπεια στην εργασία, εργατικές κατακτήσεις, συνδικαλιστικό κίνημα….Προφανώς όλα αυτά εννοεί ο Αντώνης Σαμαράς ως "το παλιό που πεθαίνει” και του οποίου "τις αντιστάσεις πρέπει να νικήσουμε”. "Πρώτα ξεπουλάμε, μετά αναδιαπραγματευόμαστε (αν ζούμε)” ήταν το μήνυμα της πρωθυπουργικής ομιλίας στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ σήμερα το μεσημέρι (24/7), ανήμερα της επετείου της αποκατάστασης της δημοκρατίας σαν σήμερα το 1974..

"Μνημόνιο Uber Alles” δήλωσε ο Σαμαράς και έδωσε υποσχέσεις για ανάκαμψη και μείωση της ανεργίας στο 10% σε βάθος τετραετίας – που θα επιτευχθεί κυρίως με τη μείωση του ΦΠΑ στα εστιατόρια.

Ο Σαμαράς, που πιθανόν πιστεύει ότι τα σουβλατζίδικα και τα φαστ-φουντ θα δώσουν δουλειές στο ενάμιση εκατομμύριο ανέργων, γιόρτασε την επέτειο της δημοκρατίας κηρύσσοντας τον ανένδοτο στην «ανομία των συντεχνιών» που δεν αφήνουν τη δημοκρατία – α –λα Τρόϊκα να ανθήσει στην Ελλάδα. Ιδιωτικοποιήσεις, μεροκάματα πείνας, εκ περιτροπής εργασία, μαζικές απολύσεις, φόροι και χαράτσια μέχρι τελικής πτώσης, αυτά είναι το κατά Σαμαρά «καινούργιο» που πρέπει να νικήσει, τσακίζοντας «τις αγκυλώσεις και τους δισταγμούς» του παλιού. Ολα αυτά θα επιβληθούν «με τόλμη» όπως δήλωσε, δηλαδή με τα ΜΑΤ και τις κλούβες στην υπηρεσία των εργοδοτών. Φυσικά το τάχα νέο του Σαμαρά και της Τρόϊκας έρχεται από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ιστορίας, με βίαιο τσάκισμα των εργατικών διεκδικήσεων, χέρι χέρι με την κυβερνώσα πλέον τσεκουράτη ακροδεξιά και αναβαθμισμένο ρόλο συστημικής εφεδρείας στα δικά τους γεννήματα, τους  φασίστες.

Όσο για το ποιους ακριβώς θέλει να συντρίψει η νομιμότητα του τρόμου και των ΜΑΤ, κι εδώ ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός ήταν ανατριχιαστικά σαφής. «Στο προαύλιο της Χαλυβουργίας δείξαμε ότι εννοούμε αυτά που λέμε» βρυχήθηκε το ποντίκι του Μάνεση, αποδίδοντας εύσημα στη δουλική οσφυοκαμψία της συγκυβέρνησης στα κελεύσματα μεγαλο-αφεντικών και ΜΜΕ.

Αν η Χούντα των συνταγματαρχών είχε κατεβάσει τα τανκς στο Πολυτεχνείο τον έκτο χρόνο της θητείας της, η Δημοκρατία του συνασπισμού ¨εθνικής σωτηρίας» ξεκίνησε πολύ πιο γρήγορα το εθνοσωτήριο έργο της κατεβάζοντας τα ΜΑΤ στο προαύλιο της Χαλυβουργίας. Ετσι έδωσε από τον πρώτο μήνα το στίγμα της νέας διακυβέρνησης: Αστυνομική βία και καταστολή των εργατικών αγώνων, ποινικοποίηση των απεργιών, νόμος είναι το συμφέρον των αφεντικών, τα οποία οι τρεις μνημονιακοί καμπαλέρος ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ υπηρετούν με αντανακλαστικά πιστού μπάτλερ.
 
Πηγή: mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου