Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 17/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 17/12

Για άλλη μια φορά, «άγνωστοι», επιτέθηκαν στο Πανεπιστήμιο. Πέταξαν νεράντζια, αυγά και ντομάτες. Το σκηνικό επαναλήφθηκε τρεις φορές καθώς οι θρασύδειλοι κρύβονταν στα στενά και ενώ στο αμφιθέατρο γινόταν προβολή ταινίας…Προφανώς δεν τους άρεσε το θέμα της ταινίας, αλλά θα συνηθίσουν. Τα Πανεπιστήμια ήταν πάντα χώρος διάδοσης προοδευτικών ιδεών και όχι μεσαιωνικών αντιλήψεων

Όμως η προβολή της ταινίας ήταν η αφορμή. Αν και φάνηκε ότι αρκετοί από αυτούς ήταν νεαροί και ανήλικοι, φαίνεται πως ως ένα βαθμό υπάρχει υποκίνηση στις πρακτικές αυτές. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση γίνεται για δεύτερη φορά και ενώ ο φοιτητικός Σύλλογος έχει ξαναφέρει στην επιφάνεια, με ανακοίνωση του, το θέμα της φοιτητικής λέσχης και το δικαίωμα των φοιτητών στην δωρεάν σίτιση. Πέρα από τον αποπροσανατολισμό του κοινού, το μήνυμα που δίνουν είναι να μην διεκδικούμε τα αυτονόητα, να παραιτηθούμε και να δεχτούμε την πολιτική του μνημονίου.

Όμως το μήνυμα δεν έχει παραλήπτες μόνο τους φοιτητές. Για την νεολαία σημαίνει να δεχτούν την εκρηκτική ανεργία, του εργαζόμενους να δεχτούν τις απολύσεις με το «έτσι θέλω» του Μανιτάκη, τους συνταξιούχους να επιλέξουν ανάμεσα στα τρόφιμα και τα φάρμακα τους και τέλους τους μαθητές να μην τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη πετρελαίου στα σχολεία φέτος. Είναι εναντίον όλων μας και όλοι μαζί πρέπει να εξαλείψουμε αυτές τις συμπεριφορές.

Επίσης είναι προφανές πια ότι υπάρχει συστηματικό σχέδιο η πολιτική αντιπαράθεση να παρουσιασθεί στα μάτια της κοινής γνώμης ως τάχα προσωπικές διαφορές ή βεντέτα!!!, όπως ακούγεται. Ακόμα να παγιδευτούν οι φοιτητές σε μια λογική ξεκαθαρίσματος τύπου «έλα στην πλατεία να λογαριασθούμε» δηλαδή λογικές «νύχτας». Εμείς με λογικές μαφίας δεν έχουμε σχέση, καταθέτουμε τις απόψεις μας δημόσια και έχουμε ωριμάσει τόσο ώστε τις όποιες προσωπικές διαφορές να τις λύνουμε αλλιώς. Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία, και όχι για το πανεπιστήμιο-κοτέτσι που επιφυλάσσει στις επόμενες γενιές η τρικομματική. Καταδικάζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια χειραγώγησης της Συριανής κοινωνίας η οποία έχει ως μόνο σκοπό οι φασιστικές ομάδες να δράσουν αθόρυβα και ανενόχλητες στο παρασκήνιο.

Τέλος ζητάμε την έμπρακτη καταδίκη αυτών των πρακτικών από το σύνολο της συριανής κοινωνίας και τους φορείς του νησιού και επιτέλους να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα: την ανεργία, τις απολύσεις, τα μαγαζιά που κλείνουν.  Αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων μας.

Φοιτητικος Συλλογος  Τμήματος Μηχανικών Σχεδιασης Προιόντων και Συστημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου