Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2012

Ένα video στο κλίμα των ημερών: "Ποιος είναι ο ''κόκκινος παπάς'' που τραγουδάει το Bella Ciao;"

«Χτες το διαδίκτυο γέμισε από το τραγούδι ενός ηλικιωμένου καθολικού ιερέα. Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν ότι το τραγούδι ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ το παρτιζάνικο Bella Ciao. Ωπ! Τι γίνεται εδώ; Ποιος είναι αυτός ο "κόκκινος παπάς";

Ο Don Andrea Gallo, λοιπόν, γεννήθηκε το 1928 στη Γένοβα, έκανε ιεραποστολή στη Βραζιλία τη δεκαετία του 1950 απ' όπου τον έδιωξε η τότε χούντα, επέστρεψε στη Γένοβα κι έγινε εφημέριος στην ενορία του San Benedetto in Porto. Με την καθημερινή του δράση έκανε την ενορία του "σημείο αναφοράς για αγωνιστές της Νέας Αριστεράς, χριστιανούς ή όχι" από το 1970. Η μητρόπολη τον μετακίνησε στο νησάκι της Capraia. Το 1975 γεννήθηκε η Κοινότητα του San Benedetto in Porto, "ένα νησί αλληλεγγύης στην καρδιά μιας πόλης με χίλια προβλήματα, που φροντίζει εξαρτημένους από ναρκωτικά, αλλά γενικότερα άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες: πρώην πόρνες, πρώην κλέφτες, άνδρες και γυναίκες στη μετάβαση από το ένα φύλο στο άλλο" (από το βιβλίο του Don Andrea Gallo "Αγγελικά Αναρχικός").
"Αυτό που μετράει είναι να κάνουμε τα πάντα για να πάρει το λόγο ο φτωχός κόσμος, αυτός που δεν μετράει και γι' αυτό τον κακομεταχειρίζονται" τα λέει όλα ο "παπάς του πεζοδρομίου", όπως αυτοχαρακτηρίζεται.

Grazie Don Andrea!» 


 Από τον τοίχο του K. Ζαφείρη στο facebook 

Περισσότερα, στο site της Κοινότητας του S. Benedetto al Porto, www.sanbenedetto.org .

ΠΗΓΗ: left.gr

3 σχόλια:

  1. Η εκκλησία γέμισε με κόσμο που ήθελε να ακούσει το τραγούδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. coool- oi dikoi mas zitoun katostarika gia kathe mistirio pou kanoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή Χρονιά με ΤΕΤΟΙΑ αισιόδοξα μηνύματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή