Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΛΕΙΣΙΜΟ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΩΝ

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Ο "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ" ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ!

 Πηγή : Iskra

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά στην εφαρμογή του κατεδαφιστικού,εκβιαστικού νόμου για τη "διαθεσιμότητα" των δημοσίων υπαλλήλων, παρά την άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων που υπόκεινται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Η συγκυβέρνηση και ο "προοδευτικός" Α. Μανιτάκης από το βράδυ της Δευτέρας(10/12/12), θέτοντας σε εφαρμογή τις εκβιαστικές τους προειδοποιήσεις αντλούν τα στοιχεία των υπαλλήλων από τη βάση δεδομένων της απογραφής, και θέτουν σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους του διοικητικού κλάδου, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Η επιλογή γίνεται βάσει της εξέτασης των αριθμητικών φίλτρων, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα εξέτασης των ποιοτικών κριτηρίων, εξαιτίας της δικαιολογημένης άρνησης για την αποστολή των σχετικών αρχείων από μεριάς των Δήμων.

Σύμφωνα με το νόμο, οι υπάλληλοι που θα υπαχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας θα λαμβάνουν το 75% του συνόλου των αποδοχών τους και ύστερα θα οδηγούνται στην απόλυση. 
 
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ-ΔΗΜΟΙ
Σε συγκεντρώσεις ενάντια στα μέτρα για την εποπτεία στους δήμους αλλά και τη διαθεσιμότητα προχωρούν σήμερα οι δήμαρχοι, καθώς και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ώρα που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά στην εφαρμογή του νόμου μετά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού αλλά και 40 δήμων να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς αυτό.
Με πρόσφατη εγκύκλιό του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε προειδοποιήσει εκβιαστικά ότι «εφόσον η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ή παραμένει ημιτελής (δηλαδή, χωρίς την τελική αποδέσμευση των υπαλλήλων), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι υποχρεωμένο, κατ' εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, να αποδεσμεύσει το σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Διοικητικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΔΑΧ ΔΕ) των φορέων που υπάγονται στις διατάξεις του ν. 4093/2012, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου κατά τη 12η Νοεμβρίου 2012 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου)».

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κάνοντας λόγο για πράξεις που παραπέμπουν σε ενέργειες και εκβιασμούς μαφίας, αναφέρει πως το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε στη διαγραφή των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και τους ΟΤΑ από τη λίστα δεδομένων της απογραφής. «Τους απολύει με ένα delete σήμερα τα ξημερώματα από όλους τους φορείς που εμπίπτουν στις διατάξεις, του κατάπτυστου και αντισυνταγματικού Νόμου τους» σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου