Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση - Κάλεσμα του Φοιτητικού Συλλόγου του Παν/μίου Αιγαίου στη Σύρο για την ΕΡΤ


Ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου για την ΕΡΤ

Καταδικάζουμε την πραξικοπηματική κίνηση της κυβέρνησης να κατεβάσει τους διακόπτες της ΕΡΤ εν μια νυκτί. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρωτοτυπία αφήνοντας έναν ολόκληρο λαό χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση.Οι παχυλοί μισθοί μιας μειοψηφίας στελεχών διορισμένων απ’ την κυβέρνηση δεν δικαιολογεί την απόλυση 2.500 εργαζομένων και το κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου φορέα πληροφόρησης ο οποίος εξασφαλίζει στοιχειώδη αντικειμενική ενημέρωση.
Μια κίνηση σαφούς στρατηγικής και επίδειξης αυταρχισμού με ύπουλες τακτικές που απέχουν από τις αρχές της δημοκρατίας και ενορχηστρώνονται από εφόδους ΜΑΤ. Περίτρανο παράδειγμα της αυταρχικότητας που έχει υιοθετηθεί κατάφωρα πλέον από την κυβέρνηση σε πολλούς τομείς όπως η πρόσφατη επίταξη των καθηγητών.
Πρόκειται για μια πλήρη ευθυγράμμιση της κυβέρνησης με τις εντολές ΔΝΤ και ΕΕ απέναντι στην λαϊκή βούληση που στην ανατολικά γειτονική μας χώρα έχει ξεσηκώσει την νέα γενιά και την κοινωνία στους δρόμους με τον πιο αποφασιστικό τρόπο.
Μετά την επίθεση στην ΕΡΤ θα ακολουθήσει επίθεση και σε ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ ,σαρωτικές απολύσεις στο δημόσιο. Να κάνουμε συλλογικά τον κίνδυνο πολιτικής ανατροπής πραγματικότητα..
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ αναμεταδίδοντας το πρόγραμμά της στον φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό radioblacksheep στους 88.7fm και ιντερνετικά.
Καλούμε σήμερα Πέμπτη και ώρα 12:00 στην πορεία των σωματείων στην Περιφέρεια .
Φοιτητικός Σύλλογος τουΤΜΣΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου