Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Ψήφισμα για ΕΡΤ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας



Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ οδηγώντας στην ανεργία 2700 εργαζόμενους ώστε να ικανοποιηθεί ο όρος των μνημονίων για άμεσες απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Ταυτόχρονα, η διάλυση και απαξίωση της ΕΡΤ αποτελεί ένα μεγάλο δώρο στους πειρατές - καναλάρχες της ιδιωτικής ασυδοσίας. Η διάλυση της δημόσιας τηλεόρασης φέρνει ακόμα πιο έντονο έλεγχο της πληροφόρησης και των ειδήσεων από τα πρόθυμα δημοσιογραφικά εξαπτέρυγα του κεφαλαίου, της τρόικας και της κυβέρνησης, ολοκληρωτική απαξίωση του πολιτιστικού και μορφωτικού έργου της ΕΡΤ.

 Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για την υλοποίηση των σχεδίων της στηρίζονται στην αυθαιρεσία και στην τρομοκράτηση των εργαζομένων. Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προεδρικά διατάγματα και αστυνομική βία είναι το οπλοστάσιό της. Επιστρατεύει απεργούς εργαζομένους αλλά και όσους σκέφτονται να απεργήσουν όπως συνέβη στους εκπαιδευτικούς. Στέλνει τα ΜΑΤ να συλλάβουν ναυτεργάτες και εργαζομένους στη ΜΕΒΓΑΛ γιατί διεκδικούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών προστατεύοντας έτσι τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών.

Σήμερα ήταν η ΕΡΤ, αύριο θα είναι το νερό, η ενέργεια, το δημόσιο σχολείο, η υγεία όλα τα δημόσια αγαθά. Όλους μας αφορά και οφείλουμε να σηκώσουμε το κεφάλι και να αντισταθούμε στη βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου στα λαϊκά δικαιώματα.

Η ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και καλεί όλο τον κόσμο σε μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής.

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13 Ιούνη και ώρα 12.00 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου