Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΚ! ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ €1.590 ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ!

ΑΠΟ 1η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΘΑ "ΠΙΑΣΟΥΝ" ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ! 



Εξαϋλωμένα θα είναι τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας που θα λάβουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι με τον ερχομό του νέου χρόνου.
Και αυτό διότι από τη μισθοδοσία του Ιανουαρίου, θα εφαρμοστούν (σε όσους δεν εφαρμόστηκαν ήδη) οι περικοπές του ενιαίου μισθολογίου - πεινολογίου και μάλιστα αναδρομικά από 1η Νοέμβρη του 2011!
Μέχρι τώρα οι περικοπές του ενιαίου μισθολογίου έχουν "περάσει" μόνο σε ορισμένους φορείς του "στενού" δημοσίου τομέα, όπως οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών.
Η αναδρομική ισχύς των περικοπών θα οδηγήσει σε ορισμένες περιπτώσεις σε εκκαθαριστικά μεγέθους "χαρτζιλικιού", φτάνοντας ακόμη και τα επίπεδα των €100!

Ήδη άλλωστε στους διαδρόμους των υπουργείων κυκλοφορούν ιστορίες για συναδέλφους που αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες (πχ λογαρισμοί ΔΕΗ, τηλεφώνου κλπ)
Το μέγεθος στις μειώσεις των ακαθάριστων αποδοχών θα ξεπεράσει σε ορισμένες περιπτώσεις το 50% (ορισμένες πηγές θέτουν ως "ταβάνι" το 52%), ενώ αυτές έρχονται επιπρόσθετα στις μέχρι τώρα μνημονιακές περικοπές που έχουν υποστεί οι δημόσιοι υπαλληλοι (13ος-14ος μισθός, μείωση κινήτρου απόδοσης κλπ)
Για να δούμε τις περικοπές του ενιαίου μισθολογίου με νούμερα, αυτές θα φτάσουν ακόμα και τα €1589,80 (-50,47%)  παίρνοντας ως παράδειγμα έναν εφοριακό ΔΕ με 33-35 έτη προϋπηρεσίας.
Αντίστοιχης, τάξης θα είναι οι περικοπές και στους εφοριακούς ΠΕ, με τους νεοδιοριζόμενους να "βλέπουν" "κούρεμα" €934,70 (-46,12%) και αυτούς με 33-35 έτη προϋπηρεσίας να κατεβαίνουν κατά €1410,90 (-40,61%).
Στους υπαλλήλους των υπόλοιπων υπουργείων, οι μειώσεις θα κυμανθούν στην περιοχή του 20% - 25%.
Για παράδειγμα ένας υπάλληλος ΠΕ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με 5 έως και 7 έτη προϋπηρεσίας, θα έχει περικοπές ύψους €375 ή 23,44%.

Χρύσωμα του φαρμακερού χαπιού
Προκειμένου να ελέγχξει τη σφοδρότητα και το εύρος των αντιδράσεων, η κυβέρνηση ΓΑΠ προέβλεψε το χρύσωμα του χαπιού, κατανέμοντας τα μεγάλα κουρέματα σε δύο έτη.
Έτσι όσες μειώσεις ξεπερνούν το 25% προβλέπεται πως θα κατανεμηθούν ισόποσα μεταξύ του 2012 και του 2013, φέρνοντας με πιο ομαλό τρόπο τη "φτωχοποίηση" του δημοσιουπαλληλικού κόσμου...

Πηγή : Ιskra 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου