Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ και ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ Γενικής Συνέλευσης ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Περιφ. Νοτ. Αιγαίου (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)



Α. ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

Οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στο Νότιο Αιγαίο μπροστά στην αναμονή για την οριστικοποίηση των προαποφασισμένων περικοπών ύψους τουλάχιστο 11,9 δις σε μισθούς , συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο ώστε τελικά να μην μπορέσουν να εφαρμοστούν. Τα 11,9 δις ευρώ μέτρα λιτότητας για τη διετία 2013-14, που στην πραγματικότητα θα ξεπεράσουν τα 20 δις μέχρι το 2016, ενώ έπεται συνέχεια, έρχονται να συμπληρώσουν τους προηγούμενους γύρους λεηλασίας του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, επιφέροντας το τελειωτικό κτύπημα στα εργατικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗ.ΜΑΡ, υλοποιώντας στο ακέραιο τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζιτών, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, εγκαταλείπει οριστικά τη φρασεολογία της «αναδιαπραγμάτευσης» και μεθοδεύει το νέο πακέτο επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων που οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, τα λαϊκά στρώματα στην πτώχευση και στην εξαθλίωση. Παρά την κακοστημένη παράσταση των ενστάσεων των συνεταίρων της, προχωρά σε νέο πακέτο μέτρωνλιτότητας και ριζικές αντιλαϊκές ανατροπές όπως :
• Καθορισμός του κατώτερου βασικού μισθού με νόμο, πράγμα που σημαίνει κατάργηση στην ουσία του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων. Μεροκάματα Βουλγαρίας και Αλβανίας για όλους, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο, μετατροπή της χώρας σε εργασιακό χώρο – σκλαβοπάζαρο τύπου «Ειδικής» Οικονομικής Ζώνης.
• Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων διαμέσου της εφεδρείας, αξιολόγηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών με διακηρυγμένο στόχο την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού. Οι περιβόητες διαθρωτικές αλλαγές στο «σπάταλο δημόσιο» μεταφράζονται για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και σε σχολεία υποχρηματοδοτούμενα, απλησίαστους παιδικούς σταθμούς και κοινωνική «πρόνοια» εθελοντικής φιλανθρωπίας.
• Πλήρης κατάργηση του 8ωρου και ο καθορισμός των ωρών, των ημερών, των βαρδιών με μονομερή απόφαση του εργοδότη και με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρήσεων στη βάση των αποφάσεων της Ε.Ε. από το 2005 ! Ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών με προγράμματα ενοικίασης εργαζομένων και συμβάσεις περιορισμένης χρονικής διάρκειας. Η σταθερή απασχόληση μετατρέπεται από δικαίωμα, σε αναχρονισμό του παρελθόντος.
• Μείωση έως κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία (που ληστεύτηκαν πρόσφατα για ακόμη μια φορά υπέρ των τραπεζών) , η σύνταξη στα 67, η μείωση των συντάξεων και η παράλληλη αύξηση των 4500 ενσήμων στα 6.000 για την εξασφάλιση της ελάχιστης σύνταξης. Περικοπή ή και κατάργηση του εφάπαξ με ενδεχόμενη αναδρομική ισχύ σε όσους ήδη το έχουν πάρει. Στην ουσία οδηγούμαστε στην πλήρη ανατροπή του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
• Κατάργηση της αποζημίωσης για την απόλυση.
Το μέγεθος της επίθεσης που δεχόμαστε απαιτεί, ένα ανασυγκροτημένο ταξικό εργατικό κίνημα που θα βασίζεται στην αυτοοργάνωση των εργαζομένων, στην συντονισμένη δράση των σωματείων όλων των κλάδων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στις επιτροπές αγώνα με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση και στρατηγική.
Ως εργαζόμενοι δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και όσους τις στηρίζουν, καθώς χρόνια τώρα αφοπλίζουν και αδυνατίζουν τα συνδικάτα στο όνομα του εφικτού. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι με κοινωνικό διάλογο θα λυθούν τα οξυμμένα προβλήματα των εργαζομένων. Ακόμα και σήμερα, παρά τις «κορώνες», παραμένουν πιστοί στην «ανταγωνιστικότητα» και την Ε.Ε., συζητούν τρόπους και «μείγματα» πολιτικής που καθιστούν συνυπεύθυνους στην κρίση τους εργαζόμενους.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση μόνη λύση είναι η αντεπίθεση των εργαζομένων για την ανατροπή των πολιτικών που εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα, ανατροπή της πολιτικής συγκυβέρνησης - Ε.Ε - ΔΝΤ τραπεζιτών και λοιπών εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.
Συμμετέχουμε στην Απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, ως έναυσμα για την κλιμάκωση του αγώνα με στόχο την γενική πολιτική απεργία διαρκείας για την ανατροπή της πολιτικής που εξαθλιώνει το λαό.
Για κανένα χρέος δεν είμαστε συνυπεύθυνοι.
Για κανένα τμήμα του χρέους, μικρό ή μεγάλο, δεν πρέπει να πληρώσει ο Λαός

Β. ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ) ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


Ο Σύλλογός Υπαλλήλων ΠΝΑ ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) καταγγέλλει την μεθόδευση κατάργησης του 8άωρου με όχημα την 24 λειτουργία των Δασικών Υπηρεσιών. Με πρόσχημα τις υπαρκτές ανάγκες Δασοπροστασίας και πρόληψης της παράνομης υλοτομίας ο Υπουργός ΠΕΚΑ
εξέδωσε τις αποφάσεις με αρ. πρωτ. 168584/1287/2-4-2012, 169556/1673/27.04.2012 και της εγκυκλίου 169558/1675/27-4-2012, καθιερώνοντας ωράριο σε 24ωρη βάση για το προσωπικό των Δασικών Υπηρεσιών ανασύροντας τον σκονισμένο νόμο 1157/1981, επιδεικνύοντας όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον για την προστασία του δασικού μας πλούτου.
Η ασκούμενη πολιτική για τα δάση τις τελευταίες 10ετίες οδήγησαν στην απεμπόληση των δικαιωμάτων του δημοσίου, στην διευκόλυνση της αλλαγής χρήσεων γης, στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των δασών και των ορεινών όγκων. Αυτήν την κατεύθυνση υπηρετούν, τα ειδικά χωροταξικά για τον Τουρισμό, τη βιομηχανία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο νόμος για την επιτάχυνση «των στρατηγικών επενδύσεων» (fast track), η προωθούμενη στρατηγική της Ε.Ε. για τη λεγόμενη πράσινη ανάπτυξη.
Η μεταφορά της δασοπυρόσβεσης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η εκχώρηση της διαχείρισης των προστατευομένων περιοχών σε Φορείς Διαχείρισης ( ΝΠΙΔ ), οι πολλές απόπειρες αλλαγής των άρθρων 24 και 117 του Συντάγματος , η κατάργηση του τεκμηρίου κυριότητας για το δημόσιο και τελευταία (2012) η νομιμοποίηση όλων των παράνομων εκχερσώσεων των δασών μέχρι το 1975, είναι λίγα μόνο παραδείγματα του μεγάλου ενδιαφέροντος όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων για τα δασικά οικοσυστήματα.
Με τον επιλεκτικό διαχωρισμό του προσωπικού σε 3 κατηγορίες, ουσιαστικά επιχειρείται η βίαια ανατροπή των εργασιακών σχέσεων (βάρδιες).
Το δόλωμα της υπερωριακής εργασίας των δασολόγων – δασοπόνων τις καθημερινές και για όλο το δασικό προσωπικό τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες, μεθοδεύτηκε, μαζί με την σιωπηρή εξαίρεση των συναδέλφων οδηγών των δασικών υπηρεσιών από την καταβολή του επιδόματος της παρ. 1 του αρ. 15 του ν. 4024/2011, για να δημιουργήσει προστριβές μεταξύ των συναδέλφων και να συνεχιστεί το «διαίρει και βασίλευε) που επιχειρείται.
Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των υπερωριών και άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τα εκτός έδρας, καθώς λόγω των συνεχών περικοπών στους μισθούς, δεν υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής των σχετικών ποσών από τους υπαλλήλους .
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου για την 24ωρη λειτουργία των δασικών υπηρεσιών που έγινε με προχειρότητα χωρίς να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών τις απογευματινές βάρδιες (έλλειψη οχημάτων, καυσίμων, ασύρματης επικοινωνίας, μη λειτουργία του γραφείου πρωτοκόλλου κ.α. ) που μόνο προβλήματα στους εργαζομένους θα δημιουργήσει.
Απαιτούμε την άμεση επίλυση του θέματος της σιωπηρής εξαίρεσης των συναδέλφων οδηγών και δασοφυλάκων των δασικών υπηρεσιών από την καταβολή του επιδόματος της παρ. 1 του αρ. 15 του ν. 4024/2011.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους σε αγώνα για την κατάργηση όλων των αντιδασικών νόμων, όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων που αποδιοργανώνουν τον οικογενειακό προγραμματισμό, για μία άλλη πολιτική που θα βλέπει το δάσος ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα.

Γ. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Π. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ.


Οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στο Νότιο Αιγαίο μπροστά στην αναμονή για την οριστικοποίηση των προαποφασισμένων περικοπών ύψους τουλάχιστο 11,9 δις σε μισθούς , συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες, δηλώνουμε την πρόθεσή μας να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο ώστε τελικά να μην μπορέσουν να εφαρμοστούν.
Τα 11,9 δις ευρώ μέτρα λιτότητας για τη διετία 2013-14, που στην πραγματικότητα θα ξεπεράσουν τα 20 δις μέχρι το 2016, ενώ έπεται συνέχεια, έρχονται να συμπληρώσουν τους προηγούμενους γύρους λεηλασίας του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, επιφέροντας το τελειωτικό κτύπημα στα εργατικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗ.ΜΑΡ, υλοποιώντας στο ακέραιο τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και των τραπεζιτών, σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, εγκαταλείπει οριστικά τη φρασεολογία της «αναδιαπραγμάτευσης» και μεθοδεύει το νέο πακέτο επώδυνων αντιλαϊκών μέτρων που οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, τα λαϊκά στρώματα στην πτώχευση και στην εξαθλίωση, μετατρέποντας όλη την χώρα σε ένα εργασιακό χώρο – σκλαβοπάζαρο που θυμίζει Ειδική Οικονομική Ζώνη.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση μόνη λύση είναι η αντεπίθεση των εργαζομένων για την ανατροπή των πολιτικών που εξαθλιώνουν τα λαϊκά στρώματα, ανατροπή της πολιτικής συγκυβέρνησης - Ε.Ε - ΔΝΤ τραπεζιτών και λοιπών εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων.
Σε αυτά τα πλαίσια ζητάμε :
1.Την κατάργηση του από 3 Μαΐου 2010 «Μνημονίου Συνεννόησης» (ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ι), των αναθεωρήσεών του, των εφαρμοστικών του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ νόμων και λοιπών σχετικών ουσιαστικών διατάξεων.
2. Την καταγγελία της από 8.5.2010 «Σύμβασης δανειακής Διευκόλυνσης».
3. Την κατάργηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών του νόμων
4. Την κατάργηση του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ Ελλάδας, Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδας για τη μείωση του δημοσίου χρέους (ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΙΙ), των εφαρμοστικών αυτού του Μνημονίου νόμων και των λοιπών σχετικών ουσιαστικών διατάξεων.
5. Την καταγγελία του πακέτου των δανειακών συμβάσεων και της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», που υπεγράφησαν στα πλαίσια του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙ).
Στηρίζουμε την υπερψήφιση από την Βουλή της σχετικής πρότασης νόμου που κατατέθηκε τον Ιούλιο του 2012 από το Κομμουνιστικό Κόμμα καθώς και κάθε άλλης σχετικής πρωτοβουλίας που εναντιώνεται συνολικά στην βάρβαρη αυτή πολιτική.

Δ. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Π. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΩΝ - ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝΤΗΝ


Οι εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στο Νότιο Αιγαίο καταγγέλλουν την επιχειρούμενη μεθόδευση για την περικοπή του επιδόματος απομακρυσμένων- παραμεθόριων περιοχών στους υπαλλήλους του νομού Κυκλάδων.
Η κυβέρνηση αποδεικνύοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον για τις νησιώτικες περιοχές που σήμερα παραμένουν δυσπρόσιτες εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια, επιχειρεί την εξαφάνιση και του τελευταίου κινήτρου προσέλκυσης και παραμονής στελεχών στα νησιά. Την στιγμή που πριμοδοτούν πλουσιοπάροχα εφοπλιστές ( επιδοτήσεις άγονων, αφορολόγητο πετρέλαιο) και μεγαλέμποροι ( μειωμένο ΦΠΑ), επιτίθενται στους εργαζόμενους του δημοσίου στα νησιά οδηγώντας σε υποβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών.
Υπενθυμίζουμε ότι κατά επιταγή του άρθρου 101 του Συντάγματος, η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών, να επιφυλάσσει ξεχωριστή μεταχείριση για τα νησιά, καθώς και να μεριμνά ιδιαίτερα για την ανάπτυξη τους, με στόχο την εξάλειψη των υφιστάμενων ανισοτήτων σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της Επικράτειας.
Η μορφολογία της νησιωτικής περιοχής των Κυκλάδων, σε συνδυασμό με την εγκατάλειψή τους στους κανόνες της «αγοράς» ( ακρίβεια, ακτοπλοΐα, υποδομές και στελέχωση «δημόσιας» υγείας κ.λ.π.) , έχει ως αποτέλεσμα αυξημένο κόστος ζωής για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στο νομό. Η χορήγηση του επιδόματος απομακρυσμένων- παραμεθόριων περιοχών όχι μόνο είναι αναγκαία για την αξιοπρεπή διαβίωση των υπαλλήλων των Κυκλάδων, αλλά και γιατί στηρίζει την τοπική οικονομία των νησιών.
Με αυτό το σκεπτικό απαιτούμε την συνέχιση της καταβολής του επιδόματος απομακρυσμένων - παραμεθορίων περιοχών και για τους υπαλλήλους του ν. Κυκλάδων.

Ερμούπολη 24.09.2012




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου