Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους νέους φτώχεια και ανεργία, αλλά στους εργοδότες δωράκια εκατομμυρίων από τον, και κυκλαδίτη, υπουργό Εργασίας!Κι άλλο δωράκι στα αφεντικά, μείωση εργοδοτικού κόστους στους ξενοδόχους κατά 3,9%

Την επιπλέον μείωση κατά 3,9 μονάδες του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή της εργοδοτικής εισφοράς, ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) ο υπουργός Εργασίας Βρούτσης και πλέον, συνολικά, η μείωση φτάνει τις 5 μονάδες, αφού είχε προηγηθεί ανακοίνωση για μείωση κατά 1,1 μονάδα της εισφοράς υπέρ της εργατικής εστίας.
Ο Βρούτσης συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΞΕΕ, έταξε την επαναφορά του θεσμού του κοινωνικού τουρισμού από την αμέσως επόμενη τουριστική χρονιά (2013) χωρίς ωστόσο, όπως είπε, να “τρέξει” στην έκταση που έτρεχε στο παρελθόν. Ακόμη έταξε στους ξενοδόχους και την έναρξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τον Οκτώβριο, έτσι ώστε να αποφευχθεί όπως είπε, το μεγάλο διοικητικό βάρος της αυτοπρόσωπης παρουσίας των επιχειρήσεων στον ΣΕΠΕ και στον ΟΕΕ.

(Από το ΑΜΠΕ)

 

Δωράκι 250 εκατομμυρίων € στους εργοδότες

Με την απαλλαγή των εργοδοτών από τις εισφορές προς την Εργατική Κατοικία και Εργατική Εστία αρχίζει η κυβέρνηση τη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους». Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόνο απ’ αυτή την απαλλαγή οι εργοδότες θα κερδίζουν ετησίως το ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ που έρχεται να προστεθεί σε πλήθος απαλλαγών, χαριστικών ρυθμίσεων και επιδοτήσεων προς το μεγάλο κεφάλαιο. Την ίδια στιγμή, οι όποιες συρρικνωμένες παροχές συνεχίζονται να δίνονται από τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τους οργανισμούς αυτούς, φορτώνονται στις πλάτες αποκλειστικά των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση το κόψιμο των εργοδοτικών εισφορών προς ΟΕΚ και ΟΕΕ προδιαγράφει και το οριστικό πετσόκομμα των παροχών αυτών όπως ο κοινωνικός τουρισμός, η επιδότηση ενοικίου, η λειτουργία παιδικών σταθμών, το κατασκευαστικό πρόγραμμα, δάνεια επισκευής και αποπεράτωσης κατοικιών κτλ. που αφορούν χιλιάδες εργατικές – λαϊκές οικογένειες.
Χτες ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης με επιστολή του προς το ΙΚΑ ζητά από τις υπηρεσίες του «την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων και διαδικασιών, προκειμένου η κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών να ισχύσει αναδρομικά από 1η Σεπτεμβρίου 2012». Είναι δηλαδή τέτοια η πρεμούρα της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενίσχυση του κεφαλαίου που η εντολή στο ΙΚΑ δίνεται πριν ακόμα υπάρξει η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=7025252

ΠΗΓΗ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ( http://ergasiakodeltio.wordpress.com )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου