Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Αποφάσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου





Α. Σύσκεψη σωματείων


Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου-Τήνου-Μυκόνου καλεί σε ανοικτή σύσκεψη, την Πέμπτη 4 Οκτώβρη στις 18:30 στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, τα Δ.Σ όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της Σύρου και τα μέλη του Συντονιστικού Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες, με σκοπό την ανάπτυξη ενός κοινού αγωνιστικού σχεδίου απέναντι στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας.



Β. Κλιμάκωση του αγώνα


Η γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ ενάντια στους εργαζόμενους, στις εργατικές οικογένειες, στα λαϊκά στρώματα οξύνεται και εντείνεται. Ήδη βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση του νέου ληστρικού πακέτου μέτρων που οδηγεί τον κόσμο της εργασίας στην απόλυτη εξαθλίωση. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται και η επίθεση στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς, με όχημα την αξιολόγηση –πειθάρχηση-απόλυση και το φτηνό σχολείο της αγοράς.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, ο κόσμος της εργασίας και της εκπαίδευσης δεν μπορούν να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο είτε τα μέτρα ψηφιστούν το πρώτο είτε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη.

Με παρακαταθήκη την απεργία στις 26/9 πρέπει να υπάρξει άμεση κλιμάκωση του αγώνα για να μη ψηφιστούν τα νέα μέτρα, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση. Απαιτείται ένας παρατεταμένος λαϊκός ξεσηκωμός διαρκείας με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις δημόσιων κτηρίων, ένα διακλαδικό αγωνιστικό μέτωπο του κόσμου της εργασίας, βασισμένο στην αυτοοργάνωση των ίδιων των εργαζομένων, ικανό να αγωνιστεί και να νικήσει.

Καμιά αναμονή, καμιά ηττοπάθεια, όλοι/ες στον αγώνα για την ανατροπή. 



Γ. Επιστολή διαμαρτυρίας για τον επικείμενο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας των δομών ψυχικής υγείας της ΕΠΑΨΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου- Τήνου- Μυκόνου συμπαρίσταται στους εργαζόμενους και στους λήπτες υπηρεσιών της ΕΠΑΨΥ, για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κοινοτικές υπηρεσίες και δομές της ψυχικής υγείας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Μια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους συμπολίτες μας.

Ειδικότερα, συμπαρίσταται στους εργαζόμενους των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε 11 νησιά των Κυκλάδων τα τελευταία 8 χρόνια, έχοντας εξυπηρετήσει χιλιάδες συμπολιτών μας στη δύσκολη νησιωτική περιοχή μας και, ειδικότερα, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για το λαό μας.

Το Υπουργείο Υγείας, έχοντας περικόψει τη χρηματοδότηση, φέρει ακεραία την ευθύνη για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και οι εξυπηρετούμενοι πολίτες της ΕΠΑΨΥ. Η πολιτική της τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού “αποτελειώνει” τώρα και τους ψυχικά πάσχοντες συμπολίτες μας.

Αναγνωρίζοντας την επιστημονική και κοινωνική προσφορά που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, καλούμε το Υπουργείο Υγείας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση, για τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών της ΕΠΑΨΥ, τόσο στις Κυκλάδες όσο και πανελλαδικά.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου