Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ Ε.Π.Α.Ψ.Υ.





Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες δηλώνει την αλληλεγγύη του και την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της Ε.Π.Α.Ψ.Υ., για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κοινοτικές υπηρεσίες και οι δομές της ψυχικής υγείας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ., τόσο στις Κυκλάδες όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο. Μια κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο τη συνέχιση της λειτουργίας των δομών αυτών και των παρεχόμενων υπηρεσιών για την ψυχική υγεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους και τους εξυπηρετούμενους συμπολίτες μας.

Ειδικότερα, δηλώνει την αλληλεγγύη του και την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας Βορειοανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων ΕΠΑΨΥ που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε 11 νησιά των Κυκλάδων τα τελευταία 8 χρόνια, έχοντας εξυπηρετήσει χιλιάδες νησιώτες συμπολίτες μας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για το λαό μας.

Το Υπουργείο Υγείας, έχοντας περικόψει τη χρηματοδότηση, φέρει ακεραία την ευθύνη για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι και οι εξυπηρετούμενοι πολίτες της ΕΠΑΨΥ. Η πολιτική της τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού, μετά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, τους καρκινοπαθείς και τα ΑμεΑ, αποτελειώνειτώρα και τους συμπολίτες μας με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Αναγνωρίζοντας την επιστημονική και κοινωνική προσφορά που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας, καλούμε το Υπουργείο Υγείας να συνεχίσει απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση της λειτουργίας των δομών της ΕΠΑΨΥ, τόσο στις Κυκλάδες όσο και πανελλαδικά.

Σύρος, 30-9-2012

Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου