Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Σάββατο 19/1, στην πλατεία Μιαούλη Ερμούπολης, στις 12.00 το μεσημέρι


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Σάββατο 19/1, Πλατεία Μιαούλη, 12.00 μ. μ
Στις 19 του Γενάρη ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των διαδηλωτών από κάθε γωνιά της χώρας .Διατρανώνουμε και στη Σύρο την απόφαση μας να προασπίσουμε τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια όλων όσων ζουν ανάμεσα μας.
Ο φασισμός σε όλη την ιστορική διαδρομή του, τόσο σαν ιδεολογία του μίσους όσο και σαν πρακτική δεν αποτελεί παρά δεκανίκι του συστήματος στην προσπάθεια του να θωρακίσει την εξουσία των κεφαλαιοκρατών απέναντι στην πολιτική και οργανωτική χειραφέτηση των εκμεταλλευόμενων μαζών.
Σήμερα, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί με τα φερέφωνα τους εξαπολύουν την πιο ανελέητη επίθεση στους λαούς της Ευρώπης. Σαν απάντηση στη συστημική κρίση της παγκοσμιοποιημένης καπιταλιστικής οικονομίας επιβάλλουν την πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση της ζωής τους. ΔΝΤ, ΕΕ και συγκυβέρνηση ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εξασφαλίσουν την εφαρμογή των σχεδιασμών τους στη χώρα μας.

Η επιβολή της πολιτικής των μνημονίων και της κινεζοποίησης του κόσμου της δουλειάς απαιτεί την κατασκευή εσωτερικών εχθρών και εξιλαστήριων θυμάτων προκειμένου να διαχειρισθούν τη λαϊκή οργή και να χειραγωγήσουν τις στρατιές των απελπισμένων ανέργων. Τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου αυτή την υπηρεσία προσφέρουν: Είναι ένα από τα εργαλεία που το σύστημα χρησιμοποιεί για την επιβολή της πιο άγριας τρομοκρατίας και καταστολής.
Δεν ανεχόμαστε να φορτώνονται οι ευθύνες των καπιταλιστών και των πολιτικών υπαλλήλων τους για την βαρβαρότητα που οδηγεί σε αυτοκτονίες, που στέλνει άστεγους σε ουρές συσσιτίων, στις πλάτες των μεταναστών μετατρέποντας τους σε αποδιοπομπαίους τράγους, όπως ο Χίτλερ φόρτωνε τα πάντα στους Εβραίους. Αυτά οδήγησαν στο Άουσβιτς, στο Νταχάου στους θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια με εκατομμύρια νεκρούς εβραίους, τσιγγάνους, κομμουνιστές, ομοφυλόφιλους.
Δε δεχόμαστε την αστυνομία του Δένδια που χτυπάει τις απεργίες και τις διαδηλώσεις με τόνους χημικών, να απλώνει χέρι συνεργασίας στις φασιστικές συμμορίες που οργανώνουν ρατσιστικά πογκρόμ στις γειτονιές με μαχαιρώματα μεταναστών, καταστροφές καταστημάτων και εισβολές σε σπίτια.
Δεν κλείνουμε τα μάτια στις χιλιάδες των νεκρών μεταναστών και προσφύγων από το κυνηγητό των φρουρών της FRONTEX. Απαιτούμε να σταματήσει η ντροπή των στρατοπέδων συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου και οι επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ. Νομιμοποίηση χρειάζονται οι μετανάστες και άσυλο οι πρόσφυγες.
Δεν ανεχόμαστε τις φασιστικές προκλήσεις - επιθέσεις στο νησί σε βάρος χώρων ελεύθερης έκφρασης και δημιουργικής συνεύρεσης όπως το Πανεπιστήμιο και το Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι.
Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο, κάθε μαθητή, κάθε φοιτητή να συμβάλει στη δημιουργία ενός αντιφασιστικού δικτύου στο νησί.
Για να αποτρέψουμε την ενίσχυση της φασιστικής απειλής, για να φράξουμε το δρόμο στη διάχυση του μίσους μέσα στην κοινωνία, για να μην επιτρέψουμε την οπισθοδρόμηση της ιστορίας.
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ .
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Σύρου 
antifapro@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου