Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ!

Tο κράτος θα διατηρήσει μόνο τις υπηρεσίες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν ιδιώτες δήλωσε ο A. Μανιτάκης!!!

 
Μνημονιακότερος και των μνημονίων αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ο "προοδευτικός" Α. Μανιτάκης. Ο υπουργός Διοικητικής  Μεταρρύθμισης οραματίζεται ένα κράτος ιδιωτών στο οποίο θα έχει υπάρξει πλήρης εκποίηση όλων των υπηρεσιών του δημοσίου.Γνωρίζει , βέβαια, ότι οι ιδιώτες "επενδυτές" δεν υπάρχει τίποτα που δεν είναι διατεθιμένοι να κάνουν, αρκεί να τους αποδίδει ένα υψηλό ποσοστό κερδοφορίας. Έτσι, δηλώνει έτοιμος, να παραδώσει κάθε υπηρεσία σε ιδιωτικά χέρια, αρκεί αυτή να είναι προσοδοφόρα για τα ιδιωτικά αρπακτικά!
πηγή: iskra Περισσότεροι από 1700(!!!) οργανισμοί, φορείς και νομικά πρόσωπα του δημοσίου θα έχουν καταργηθεί, συγχωνευθεί ή ενοποιηθεί έως την ερχόμενη άνοιξη! Το πρώτο βήμα γίνεται με την κατάργηση 8 φορέων και τη συγχώνευση 197 νομικών προσώπων στο Δημόσιο. 

Αυτό αποτυπώνεται στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», η συζήτηση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή από την Τρίτη(9/1) και ολοκληρώνεται την Τετάρτη(10/1) με την ψήφισή του.
 
Όπως επισήμανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκης «το πρώτο μέρος του νομοθετήματος, στα πρώτα άρθρα του, 1 έως 14, ρυθμίζει αναλυτικά τις περιπτώσεις καταργήσεως και συγχωνεύσεως ή ενοποιήσεως οργανισμών του δημοσίου. Πρόκειται για ένα μικρό δείγμα(!!!) και πάντως όχι το πιο αντιπροσωπευτικό μιας εκτεταμένης «λίστας» οργανισμών που συγχωνεύονται ή ενοποιούνται. Η διαδικασία που ξεκινά σήμερα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη με την κατάθεση νέου νομοσχεδίου που θα βασίζεται στην "αξιολόγηση" και άλλων 1500 περίπου φορέων ή οργανισμών του δημοσίου. Σήμερα, απλώς, παρουσιάζουμε στην Εθνική Αντιπροσωπεία ένα πρόπλασμα του "μεταρρυθμιστικού" μας στόχου στο τομέα αυτό που αποσκοπεί στον δραστικό περιορισμό των οργανισμών του δημόσιου τομέα».

Μάλιστα , παρουσίασε ένα υποτιθέμενο τρίπτυχο στηριζόμενο στον δήθεν "εξορθολογισμό" της Δημόσιας Διοίκησης, αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες και δημοσιονομικό όφελος για τις λεγόμενες "αναδιαρθρώσεις" στο κράτος που συνεπάγονται την πλήρη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες-αρπακτικά. Ο υπουργός πρόβαλλε ως στόχο τον δραστικό περιορισμό των οργανισμών του δημόσιου τομέα, η κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει, όπως σημείωσε υποκριτικά ο κ. Μανιτάκης μόνον τις αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες, «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς , υπό την απαράβατη προϋπόθεση ότι το κόστος λειτουργίας τους δεν θα επιβαρύνει υπέρμετρα ή αδικαιολόγητα τον έλληνα φορολογούμενο».Είναι εμφανές, ότι η δήλωσή του για διατήρηση των κρίσιμων για το κοινωνικό σύνολο δημοσίων υπηρεσιών,αναιρείται προκλητικά με τη δήλωσή του ότι θα διατηρηθούν υπό δημόσιο έλεγχο μόνο οι υπηρεσίες που δεν θέλουν οι ιδιώτες!!!

Στη συνέχεια τόνισε ότι οι εργαζόμενοι, και όσοι από αυτούς δεν μετακινούνται αλλά και όσοι αλλάζουν φορέα μετακινούμενοι, θα διατηρήσουν τη σχέση εργασίας στον φορέα όπου ανήκουν ή σε αυτόν στον οποίο μετακινούνται. Παραλείποντας , το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου