Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Από τον Καιάδα του 2012 στα Τάρταρα του 2013


Του Γ. Δελαστίκ – «Επίκαιρα»



ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

Εφιαλτική χρονιά θα είναι για τους Έλληνες το 2013, παρά τα κυβερνητικά φληναφήματα περί ανάπτυξης, επενδύσεων και αισιοδοξίας. Το 2013 θα είναι πολύ χειρότερο από το αποτρόπαιο 2012, καθώς θα συνεχιστεί η συρρίκνωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, η φορολογική λεηλασία τους, η επέκταση της ανεργίας, η καταβαράθρωση του ΑΕΠ της χώρας, η αύξηση του δημόσιου χρέους, το κλείσιμο ολοένα περισσότερων επιχειρήσεων.

Ακόμη χειρότερα, υπό την πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά και εξαιτίας της εθελόδουλης πολιτικής του προς τις εντολές του Βερολίνου, θα γίνει πολύ πιο αναίσχυντη και ορατή διά γυμνού οφθαλμού η κατοχική διοίκηση της πατρίδας μας από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους κατακτητές. Επίτροποι, υπάλληλοι της ΕΕ υπό τη διοίκηση του Χορστ Ράιχενμπαχ, του Γερμανού «γκαουλάιτερ» της Ελλάδας, του κατοχικού διοικητή, θα εγκατασταθούν σε όλα τα υπουργεία και θα καταργήσουν de facto τους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά, διοικώντας οι ξένοι υπάλληλοι της Κομισιόν τη χώρα μας.

Ξένοι επίτροποι θα αναλάβουν έως τις 15 Ιανουαρίου το αργότερο, κατ” εντολήν της Κομισιόν, και τη διοίκηση των ελληνικών τραπεζών, με τον ανομολόγητο στόχο να προετοιμάσουν τον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος της χώρας μας.

Βαρύς κατοχικός ζυγός

Όπως συνέβαινε παλαιότερα σε όλες τις αποικίες -όλος ο μηχανισμός της αποικιακής διοίκησης αμειβόταν αδρά από τα ταμεία της αποικίας, ενώ οι ιθαγενείς λιμοκτονούσαν• αυτό είχε πρακτική αλλά και συμβολική σημασία-, έτσι και τώρα, οι επίτροποι των ελληνικών τραπεζών (που η Κομισιόν απαίτησε να είναι ελεγκτικές εταιρείες) θα εισπράττουν αμοιβή από… 60.000 ευρώ το λιγότερο έως και 330.000 ευρώ το μήνα (!), βάσει των προσφορών που έχουν υποβάλει – πολύ περισσότερα, δηλαδή, από τον πρωθυπουργό ή τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Πέραν της εξόφθαλμης «αρπαχτής» εκ μέρους των κατοχικών διοικητών, οι υπέρογκες αμοιβές τους αποσκοπούν και στην ταπείνωση των «ιθαγενών» αρχόντων τύπου πρωθυπουργού, υπουργών κ.λπ.

Ο γερμανικός κατοχικός ζυγός θα είναι πολύ βαρύς το 2013, γιατί θα αρχίσουν και οι «οικονομικές εκτελέσεις» μερίδων του ελληνικού πληθυσμού, όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι τραπεζοϋπάλληλοι και πάει λέγοντας.

Την περασμένη εβδομάδα, π.χ., ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, δήλωσε ότι από τους 25.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα το 2013 όσοι καλύψουν κενές θέσεις σε άλλους τομείς θα γλιτώσουν, αλλά όσοι «περισσέψουν» θα απολυθούν. Την περασμένη εβδομάδα, όμως, οι κενές θέσεις στο Δημόσιο και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέρχονταν μόλις σε με 7.500! Δεν αμφιβάλλουμε ότι θα αυξηθούν αλλά σε καμιά περίπτωση δεν νομίζουμε ότι θα φτάσουν τις 25.000 ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις.

Ποσοστιαία αναμένεται πολύ μεγαλύτερο πογκρόμ τραπεζοϋπαλλήλων. Πλανάται στην αγορά η υποψία ότι οι ξένοι επίτροποι των τραπεζών έχουν εντολή να υλοποιήσουν προειλημμένη απόφαση απόλυσης των… 15.000 από τους 50.000 τραπεζοϋπαλλήλων, ώστε όταν παραδοθεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στους Γερμανούς και Ευρωπαίους επικυρίαρχους να είναι εξαιρετικά χαμηλού κόστους προσωπικού και να έχει αφθονία θέσεων για τους ξένους που θα στελεχώσουν τις ηγετικές και τις καίριες για τη λειτουργία του θέσεις.

Λαός και χώρα καταρρέουν

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι, παρά τις κυβερνητικές πομφόλυγες αισιοδοξίας. Το ΑΕΠ της χώρας μειώνεται ασταμάτητα, καθώς η χώρα βουλιάζει όλο και πιο βαθιά στο βάλτο της ύφεσης λόγω της μνημονιακής πολιτικής. Το 2009 το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 2,9% και διαμορφώθηκε στα 231 δις ευρώ. Το 2010 η πτώση ήταν βιαιότερη (4,8%) και έτσι η πρώτη μνημονιακή χρονιά βούλιαξε τα ΑΕΠ μας στα 222 δις ευρώ. Το 2011, με το μνημόνιο σε πλήρη εφαρμογή, ήρθε πραγματικός καταποντισμός: νέα μείωση κατά 7 1 % και το ΑΕΠ καταποντίζεται στα 208,5 δις. Η κατακρήμνιση συνεχίζεται και το 2012 με νέα βουτιά του ΑΕΠ κατά 6,7% και καταβύθιση του στα 194,7 δις ευρώ. Όσο για το 2013, με τα πιο αισιόδοξα σενάρια -που ποτέ δεν επαληθεύονται-, αναμένεται νέα γείωση του ΑΕΠ κατά 4,7% και κατρακύλισμα του στα 183 δις ευρώ. Σωρευτική μείωση κατά 21% έπειτα από πέντε χρόνια διαρκούς πτώσης του ΑΕΠ, που δεν συμβαίνει ούτε στους πολέμους…

Την ίδια στιγμή, οι μισθοί καταβαραθρώνονται με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς. Μεσοσταθμικά, σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής Τράπεζας μειώθηκαν κατά 5,3% το 2010. Νέα μείωση κατά 4,7% το 2011 και πλήρης καταποντισμός κατά 13%το 2012.

Μέσα στα τρία μνημονιακά χρόνια -δυόμισι για την ακρίβεια- οι μισθοί συρρικνώθηκαν σχεδόν κατά 20% – και έπεται δραματική συνέχεια και το 2013.

Κοροϊδία με τη φοροδιαφυγή

Το φορολογικό γδάρσιμο των Ελλήνων δεν έχει όρια. Μόνο μέσα στο 2012 η φορολογική επιβάρυνση των νοικοκυριών -εισόδημα και ακίνητη περιουσία- αυξήθηκε κατά το απίστευτο ποσοστό του… 37,3%!

Αυτό αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι αποκλειστικός στόχος της μνημονιακής πολιτικής είναι να φτωχύνουν οι Έλληνες, και όλα τα υπόλοιπα περί διόρθωσης των δημοσιονομικών μεγεθών της χώρας είναι παραμύθια και τίποτα περισσότερο. Παράλληλα, όμως, είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Γερμανοί επικυρίαρχοι εμπαίζουν τον ελληνικό λαό με το θέμα της φοροδιαφυγής. Οι 1.500 μεγαλύτεροι οφειλέτες χρωστούν στο Δημόσιο 35 δις ευρώ. Εξετάστηκαν 567 από τις υποθέσεις αυτές. Από το χρέος των ελεγχθέντων, που ανερχόταν σε 13,6 δις ευρώ συνολικά, η κυβέρνηση εισέπραξε μόλις… 29 εκατομμύρια – δηλαδή το δύο τοις… χιλίοις! Μιλάμε για απίστευτη κοροϊδία. Αύξησε τη φορολόγηση των νοικοκυριών κατά 37,3% και εισέπραξε το… 2%ο των χρεών των μεγαλοκαρχαριών! Αίσχος!

Την ίδια ώρα, έχει ήδη ετοιμάσει η κυβέρνηση το νομοθετικό πλαίσιο για να κατάσχει μισθούς, συντάξεις και περιουσιακά στοιχεία (σπίτια, αυτοκίνητα, καταθέσεις κ.λπ.) όσων χρωστούν από 300 ευρώ και 1 λεπτό και πάνω στο Δημόσιο. Θα αρπάζουν, δηλαδή, τη σύνταξη του γέρου που χρωστάει 300 ευρώ στην εφορία και δεν θα ενοχλούν το μεγαλοαπατεώνα που χρωστάει 300 εκατομμύρια!

Συνένοχοι ΕΕ- ΔΝΤ

Η κυβέρνηση βάζει έτσι στο στόχαστρο 830.826 Έλληνες που χρωστούν από 300 έως 5.000 ευρώ ο καθένας και συνολικά όλοι μαζί γύρω στο 1 δις ευρώ και αφήνει στο απυρόβλητο τα 1.500 όλα κι όλα φυσικά και νομικά πρόσωπα που χρωστούν 35 δις!

Είναι να τρελαίνεται κανείς_
Για όποιον συνεχίζει δεν να είναι τόσο απελπιστικά αφελής (ή τόσο ηλίθιος πολιτικά) ώστε να πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέλουν να χτυπήσουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή, που δεν θέλει η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ λόγω διαπλοκής. Είναι καταλυτικά αποκαλυπτική η τελευταία πρόταση της τρόικας και, μάλιστα, με πρωτοβουλία του ΔΝΤ προς την κυβέρνηση Σαμαρά: Να… διαγράψει τα 40 δις ευρώ που οφείλουν οι κατεξοχήν μεγάλοι φοροφυγάδες!

Παράλληλα, να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή στην «άμεση χρέωση τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών», να αρπάζει, δηλαδή, διά της βίας τα λεφτά όποιου χρωστάει πάνω από 300 ευρώ! Έχουμε να κάνουμε με απίστευτους πολιτικούς ληστές, πραγματικούς συμμορίτες! ΕΕ και ΔΝΤ απαιτούν από την κυβέρνηση Σαμαρά να χαρίσει 40 δις ευρώ στους πλούσιους και να κλέβει τις συντάξεις του ΟΓΑ από τους γέρους! Αν αυτό δεν είναι πολιτική αλητεία, τότε τι είναι;

Ούτε καταθέσεις ούτε δάνεια

Από τον Ιούνιο του 2009 μέχρι σήμερα αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις ύψους περίπου 80 δις ευρώ. Μόνο τα 22 δις ευρώ από αυτά έφυγαν στο εξωτερικό. Τα υπόλοιπα 60 έμειναν στη χώρα. Μεγάλο τμήμα τους ξοδεύτηκε ή ξοδεύεται για να αντιμετωπιστούν το φορολογικό «γδάρσιμο» και οι ανάγκες των Ελλήνων που το εισόδημα τους μειώνεται δραματικά ή χάνουν τη δουλειά τους. Ελάχιστα από αυτά τα 80 δις θα επιστρέψουν στις τράπεζες ως καταθέσεις. Το μεγάλο μέρος τους θα φαγωθεί για τις ανάγκες επιβίωσης στις εφιαλτικές συνθήκες της μνημονιακής Ελλάδας.

Καθώς, όμως, δεν υπάρχουν πια διαθέσιμα λεφτά για να κατατεθούν στις τράπεζες, αυτές δεν πρόκειται να δίνουν δάνεια παρά μόνο με το σταγονόμετρο σε επιλεγμένους πελάτες και κατ” εντολήν των ξένων επιτρόπων. Δεδομένου, μάλιστα, ότι αυτοί θα έχουν λόγο για όλα τα δάνεια άνω των 8 εκατ. ευρώ, αυτό σημαίνει ότι οι ξένοι επίτροποι θα αποφασίζουν για το 50% περίπου των πιστοδοτήσεων κάθε τράπεζας!

Αντιλαμβάνεται κανείς πόσες ελληνικές ελληνικές επιχειρήσεις θα επιβιώσουν.

ΠΗΓΗ: vathikokkino.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου