Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


Η ΟΣΕΑΔΕ, καταγγέλλει την χουντικού τύπου απόφαση της τρικομματικής εντολοδόχου κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς διατάσσοντας παράλληλα και επέμβαση των ΜΑΤ.

Η κυβέρνηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, η κυβέρνηση που καλεί στην μη εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων όταν δεν της είναι αρεστές, αξιοποιώντας τους νόμους που ψήφισε, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την δικαιοσύνη και τα μέσα μαζικής «ενημέρωσης», επιχειρεί απροκάλυπτα πλέον να τσακίσει κάθε μορφής αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική εξαθλίωσης του λαού χωρίς αντιρρήσεις, υπηρετώντας πιστά τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας και της διεθνούς τοκογκυφίας.

Δεν είναι τυχαίο που ο υπουργός της επιστράτευσης, την ώρα που πετσοκόβει μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, διαπραγματεύεται νέα προίκα εκατοντάδων εκατομμυρίων για τους δήθεν αυτοχρηματοδοτούμενους μεγαλοεργολάβους των «δημοσίων» έργων. Γι’ αυτούς λεφτά υπάρχουν !

Η Τρομοκρατία που ασκείται σε όλα τα λαϊκά στρώματα και στην πλειοψηφία των εργαζομένων αποσκοπεί στην απόλυτη υποδούλωσή μας. Το αδιάκοπο σφυροκόπημα των μέτρων υπό το προσχημα πάντα της σωτηρίας της χώρας, αποσκοπεί στην ταχύτατη κινεζοποίηση των εργαζομένων και τη διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού διακαιώματος. Τίποτε από όλα αυτά δε γίνεται για το καλό του λαού μας!

Η στάση των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων προκαλεί μόνο οργή, όταν διαπιστώνουμε ότι ακολουθούν ασθμαίνοντας και εκ των υστέρων, ενώ αρνούνται να οργανώσουν συντονισμένο πανεργατικό – πανυπαλληλικό αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της εξαθλίωσης του λαού. Οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ περί αδυναμίας κάλυψης των «επίστρατων» δείχνουν ξεκάθαρα με ποιους είναι η «εργατική» γραφειοκρατία! Καλούμε την ΑΔΕΔΥ αλλά και τις άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου να πάρουν άμεσα απεργιακές πρωτοβουλίες συμπαράστασης στους συναδέλφους των ΜΜΜ, για το δικαίωμα στη δουλειά, την αξιοπρεπή αμοιβή, τις συλλογικές συμβάσεις και την σύγχρονη, φτηνή δημόσια μεταφορά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην φοβηθούν! Με κοινό αγώνα, να αντισταθούμε, να οργανωθούμε και να εκφράσουμε την αμέριστη αγωνιστική μας αλληλεγγύη. Να αντλήσουμε πείρα από τους παλιότερους αγώνες των ναυτεργατών που τσάκισαν επιστρατεύσεις, από τον αγώνα των χαλυβουργών και όσων αντιστέκονται, να μην υποκύψουμε στην επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης . Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μαζί τους!

Καλούμε τα πρωτοβάθμια Σωματεία των εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις αλλά και όλους τους συναδέλφους, σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και σε άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα ΜΜΜ, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και του κλίματος τρομοκρατίας που καλλιεργεί η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.

Η ζωή και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτα ! 


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου