Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοινώσεις ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π. Νοτ. ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Π. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)
Μέσα σε ένα περιβάλλον αντιδημοκρατικής έξαρσης της συγκυβέρνησης ( επιστρατεύσεις - κατασυκοφάντηση – διώξεις εργαζομένων που αγωνίζονται) το Υπουργείο Διοικητικής «Απορύθμισης» προχωρά στην επόμενη φάση της «αναμόρφωσης» του Δημοσίου. Τον στόχο, άλλωστε, τον έθεσε ξεκάθαρα ο ίδιος ο κ. Μανιτάκης: το Δημόσιο θα διατηρήσει μόνο τις υπηρεσίες που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν ιδιώτες( δηλαδή δεν συμφέρουν αρκετά τους ιδιώτες)!Το… επιβεβαίωσε και η ΤΡΟΙΚΑ Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκής Τράπεζας και το ΔΝΤ που επαναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή του το θέμα των 27.000 απολύσεων εντός του 2013 και των 150.000 μέχρι το 2016
         Στόχος ΔΕΝ είναι ο «εξορθολογισμός» του δημόσιου τομέα και η «μείωση της γραφειοκρατίας» όπως ισχυρίζονται, αλλά η περαιτέρω αξιοποίηση υπέρ της κερδοφορίας, του κράτους που οι κυβερνήσεις τους δημιούργησαν, δηλαδή κράτος- τροφοδότη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από την μια και κράτος- δυνάστη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα από την άλλη. Ο πραγματικός στόχος τους είναι η δημιουργία ενός «σύγχρονου επιτελικού» κράτους στο οποίο :
  • το αντικείμενο δημοσίων οργανισμών και υπηρεσιών που σήμερα χρηματοδοτείται μέσω των φόρων θα ανατεθεί σε ιδιώτες ενώ οι πολίτες θα πληρώνουν επιπλέον για όσα έχουν ήδη πληρώσει …. ( π.χ. πανάκριβη ιδιωτική υγεία και «ασφάλιση», ξεπούλημα δρόμων – φουσκωμένα διόδια, έλεγχος οχημάτων – ιδιωτικά ΚΤΕΟ, διάφορα ( αθροιστικά πανάκριβα ) πιστοποιητικά που αφορούν τις κατοικίες κλπ). 
     
  • οι δημόσιοι υπάλληλοι θα είναι υποταγμένα όργανα αυτής της πολιτικής υπό την απειλή της αρνητικής αξιολόγησης, της απόλυσης ή της αυτοδίκαιης αργίας).
Παράλληλα ετοιμάζουν την νέα φοροληστεία – επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, ολοκληρώνουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ενώ ετοιμάζονται να απαγορεύσουν ουσιαστικά τις απεργίες.

    Παρά την απροκάλυπτη συνενοχή των πλειοψηφιών στην ΑΔΕΔΥ, την ΓΣΕΕ και σε μια σειρά ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που όλα αυτά τα χρόνια «έβαλαν – και βάζουν πλάτη» για να περάσει η πολιτική που προωθούν συστηματικά κυβερνήσεις και μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εργαζόμενοι έχουν άποψη για το αντικείμενο της δουλειάς τους και αγωνίζονται για την βελτίωση των παρεχόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών στη βάση της εξυπηρέτησης των κοινωνικών αναγκών. 
 
Για τους λόγους αυτούς :

Συμμετέχουμε στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου και καλούμε την ΟΣΕΑΔΕ να εργαστεί για την κλιμάκωση του αγώνα.

Αγωνιζόμαστε για ένα κοινωνικό, δημοκρατικό κράτος που θα υπηρετεί τον εργαζόμενο λαό.

Καμιά θυσία για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων 
 
Η ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζεται είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.

Ερμούπολη 19.02.2013


ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΝΑ ( Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) εκφράζει την συμπαράστασή του συλλόγου στους συναδέλφους του Σωματείου Υφ/στων, Ματσακ/στων, Αμμ/στων, Καθ/στων Σύρου που απειλούνται με δικαστικές διώξεις από την εργοδοσία του Νεωρίου επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά και να καταγγείλουν τις συνθήκες εργασίας στο ναυπηγείο.
Την ώρα που οι εργάτες του Νεωρίου παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, η εταιρεία προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται και, κυρίως, όσους σκέφτονται ότι πρέπει να ακολουθήσουν τον δρόμο που αγώνα.
Στο έργο της αυτό η εταιρεία έχει για άξιους συμπαραστάτες τους εργοδοτικούς «συνδικαλιστές» του «Εργατικού» Κέντρου και του εργοστασιακού σωματείου όπου πρόλαβαν να αποφανθούν ότι «η εταιρεία παίρνει άριστα» ενώ για τις συνθήκες δουλειάς φταίνε οι εργάτες που δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας…. Αμέσως μετά οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές δήλωσαν ότι, παρότι η θητεία τους έχει λήξει, εκλογές στο εργοστασιακό σωματείο θα γίνουν μόλις το ναυπηγείο πάρει τις δεξαμενές ( και άρα μπορούν να ελπίζουν στην επανεκλογή τους ….)
Μάταια το Σωματείο των Αμμοβολιστών ζητά από το «Εργατικό» Κέντρο να πάρει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων των εργατών καθώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο εργοδοτικός συνδικαλισμός έχει από χρόνια πάρει θέση στο πλευρό της εργοδοσίας…..
Είναι προφανές ότι η εργοδοσία του ναυπηγείου πήρε το μήνυμα της συγκυβέρνησης των επιστρατεύσεων και των ΜΑΤ για το πώς αντιμετωπίζονται οι αγώνες των εργαζομένων, ενώ πρωτοστατεί στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης σύμφωνα και με το πνεύμα του υπουργού ανεργίας και εργοδοσίας, Ι. Βρούτση.
Η στάση αυτή της εργοδοσίας του ναυπηγείου αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από χώρο εργασίας και εργοδότη. Οι υποταγμένοι εργαζόμενοι είναι βασικό «συστατικό» της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται συγκυβέρνηση και εργοδοσία σύμφωνα και με τις οδηγίες Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.
Ως εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό των αμμοβολιστών όπως και σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται για το δικαίωμα στην δουλειά .
Η καλύτερη απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία είναι το δυνάμωμα και η κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που την στηρίζει αλλά και η απομόνωση του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΕΣ
Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου