Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων: ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Θέμα: Για την επιστράτευση των ναυτεργατών


Η κυβέρνηση με την απόφασή της για επιστράτευση και των ναυτεργατών φανερώνει, για μια ακόμα φορά, τον αυταρχισμό της, στην προσπάθειά της να επιβάλει τις αξιώσεις των εφοπλιστών εις βάρος των ναυτεργατών, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά που δεινοπαθούν από τους εφοπλιστές, την πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. 

  Η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων καταδικάζει τα ψέματα, τους εκβιασμούς και την άγρια καταστολή της κυβέρνησης και στέκεται αλληλέγγυα στους αγωνιζόμενους ναυτεργάτες και συμπαρατάσσεται με τον αγώνα των ναυτεργατών και στο κύριο αίτημά τους να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που τους καθιστά περισσότερο ομήρους των εφοπλιστών, παραδίδει λιμάνια και εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην αγριότητα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. 

 
Όλη η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, η φτωχή αγροτιά πρέπει να δώσουν ανυπότακτη και περήφανη απάντηση.

Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.

  -->
Θέμα: Δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου

Η ιστορική εμπειρία -παλαιά και πρόσφατη- δείχνει ότι η αντιλαϊκή πολιτική συνοδεύεται πάντα από την καταστολή και την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα ενεργοποιεί συγχρόνως και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για τον εκφοβισμό όσων αντιστέκονται.  
     
    Τα παραπάνω αποδεικνύονται περίτρανα με την πρόσφατη δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου, συνδικαλιστή και πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας.

    Ο Ανδρέας Γιαννόπουλος κατηγορείται και διώκεται επειδή «διέπραξε το έγκλημα» να μοιράσει στους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και σε εκπρόσωπο του 15μελούς του μαθητικού συμβουλίου  την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας για την απαράδεκτη κατάσταση στα Μουσικά Σχολεία της χώρας που υπολειτουργούν λόγω της τραγικής έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

    Το κατηγορητήριο εναντίον του συναδέλφου συμπληρώνεται με την κατηγορία (!) ότι κλιμάκιο νέων που τον συνόδευε μοίραζε στην ώρα του διαλείμματος στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης την ανακοίνωση – κάλεσμα της Ομοσπονδίας γονέων στα Μουσικά Σχολεία που καλούσε στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, 30 Γενάρη 2013 στο υπουργείο Παιδείας.

    Αυτή η πρωτοφανής δίωξη δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από το συνδικαλιστικό κίνημα και ασφαλώς δεν μπορεί να περάσει. 
 
    Με την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και το χτύπημα των αγώνων και των αγωνιστών του κινήματος φανερώνεται ο φόβος τους για τη δύναμη του λαού, για τη δύναμη των αγώνων του.   Φοβερίζουν γιατί φοβούνται το λαϊκό κίνημα, όποιον τους αμφισβητεί και όποιον τους αντιστέκεται.
  
 Η ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων
  • Καταδικάζει τη δίωξη του  συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου. Η καλύτερη απάντηση των εργαζομένων, ως έκφραση αλληλεγγύης, είναι η ένταση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή λαίλαπα. 
  • Καλούμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου και τον Διευθυντή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αρκαδίας να σταματήσουν εδώ και τώρα την απαράδεκτη δίωξη και να την αποσύρουν οριστικά.


-->
Θέμα: Δίωξη συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ



Η Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων καταγγέλλει την Κυβέρνηση για την άγρια επίθεση της αστυνομίας με χημικά, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις δεκάδων συνδικαλιστών εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό.


Ο υπουργός Εργασίας μετά τις προσβλητικές δηλώσεις ότι το ασφαλιστικό σύστημα οικοδομήθηκε στη βάση των «πελατειακών σχέσεων» των εργαζομένων, προετοιμάζοντας νέα σφαγή στην κοινωνική ασφάλιση και προκαλώντας την οργή των εργαζομένων, απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές.


Η κυβέρνηση, μετά τους απεργούς χαλυβουργούς, τους απεργούς του Μετρό, τους κατοίκους του Αιγινίου που διαμαρτύρονταν για τα νέα χαράτσια διοδίων, τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα του αγώνα, με την άγρια καταστολή των ΜΑΤ και τη βρώμικη επίθεση από τα ΜΜΕ των εφοπλιστών και των βιομηχάνων περί δήθεν «καταστροφών του ΠΑΜΕ» στο Υπουργείο Εργασίας προσπαθούν να τσακίσουν το ταξικό εργατικό κίνημα, να τρομοκρατήσουν το λαό και να συκοφαντήσουν τους αγώνες και όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι!


Δε θα τους περάσει! Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους. Επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.


Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική Ε.Ε., ΔΝΤ, κυβέρνησης των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων.


Απαιτούμε να σταματήσουν οι προσαγωγές και οι διώξεις ενάντια σε όλους τους συλληφθέντες συνδικαλιστές. Να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου