Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Aνακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων για την αξιολόγηση


Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου προωθεί την αξιολόγηση, υποχρεωτικά σε όλα τα σχολεία από το 2012-2013. Ήδη, αυτές τις ημέρες (σύμφωνα με την εγκύκλιο 14841/Γ1/13-2-2012 του ΥΠΔΒΜΘ) ξεκινούν οι επιμορφώσεις σχολικών συμβούλων και διευθυντών για το πώς θα αξιολογούν τους εκπαιδευτικούς. Και για να περάσουν πιο αποτελεσματικά την πολιτική τους θα καλέσουν στα σεμινάρια  και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς! 


Η αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών είναι το βασικό εργαλείο:
ü      για την λειτουργία του σχολείου της αγοράς την διαφοροποίηση και κατάταξη των Σχολείων και των εκπαιδευτικών
ü      για την υπηρεσιακή και μισθολογική καθήλωση (ν. 4024/2011-νέο μισθολόγιο).
ü      για να πιαστεί ο στόχος των απολύσεων.

Δεν χωράει πια καμιά αμφιβολία, καμιά αυταπάτη. Αρκεί να δει κανείς τι έφερε η αξιολόγηση στους φορείς του Δημοσίου που καταργήθηκαν, όπως το ΙΓΜΕ, ο ΟΕΚ, ο ΟΕΕ κλπ…Απολύσεις, υποχρεωτικές μετατάξεις, λουκέτα! Αρκεί να δει κανείς τις δηλώσεις των Ρέππα και Διαμαντοπούλου.

Πάγια αιτήματα του κλάδου μας είναι η περιοδική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις ανάγκες τους, η αποδέσμευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τις εξετάσεις και το υπουργείο προτείνει ένα λύκειο μόνο με εξετάσεις και αρνείται κάθε συζήτηση για επιμόρφωση και επιστημονική στήριξη των εκπαιδευτικών. 
Η αξιολόγησή τους είναι ο φερετζές του ταξικού σχολείου και των απολύσεων. Δεν έχει καμιά σχέση με την ανάγκη να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, επιστημονικά πληρέστερος, πιο ικανός στο να μορφώνει ολόπλευρα τα παιδιά. Δεν θέλουν ούτε έναν τέτοιο εκπαιδευτικό, ούτε ένα τέτοιο σχολείο. Θέλουν απολύσεις, «σχολείο ΑΕ» που θα το πληρώνουν οι γονείς και το δάσκαλο σκυφτό.
Ας αναρωτηθούμε: Γίνεται αυτοί που ρημάζουν τη ζωή μας, που αφήνουν τα παιδιά χωρίς βιβλία, που με την πολιτική τους θέριεψε η πείνα και ο υποσιτισμός στους μαθητές μας, να νοιάζονται για τη μόρφωση των παιδιών του λαού;
Πρέπει να τους εμποδίσουμε! Σε κάθε Σχολείο οι εκπαιδευτικοί να απορρίψουμε την αξιολόγηση. Όπως κάναμε με τη λεγόμενη «αυτοαξιολόγηση», ο κάθε Σύλλογος να πάρει απόφαση να μην εφαρμόσει την αξιολόγηση. Να μην φοβηθεί κανείς, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να ακυρώσουμε τα αντιδραστικά σχέδια τους.
Επιβεβαιώνεται επίσης ο αντιδραστικός ρόλος που επιβάλλει το νέο πλαίσιο (ν. 3848/2010, Νέα αρχιτεκτονική της εκπαίδευσης) στα στελέχη εκπαίδευσης, για την προώθηση του νέου σχολείου της αγοράς, την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και εκπαιδευτικού κ.α.     

Απαιτούμε:
·        Καμιά «αξιολόγηση»-κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Καμιά απόλυση.
·        Καμιά οργανική θέση χαμένη, όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση.
·        Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

1. Ακυρώνουμε στην πράξη τις «επιμορφώσεις» σχολικών συμβούλων-διευθυντών.
2. Κανένας εκπαιδευτικός να μη συμμετάσχει στις «επιμορφώσεις».
3. Όσοι Σχολικοί Σύμβουλοι και Διευθυντές πρωτοστατήσουν στις διαδικασίες τις     αξιολόγησης και των απολύσεων τάσσονται ενάντια στους εκπαιδευτικούς και δεν έχουν θέση στο Σωματείο και τον κλάδο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου