Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η ΔΕΗ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 Μαρτίου, 8.00 το πρωί
ΟΛΟΙ στη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ  
έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ (πίσω από τον ΟΤΕ)
μαζί με την Επιτροπή Ενάντια στα Χαράτσια  

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!
ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Διαβάστε και τη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής:

Η ΔΕΗ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η ιστορία με το χαράτσι της ΔΕΗ είναι πλέον ξεκάθαρη από όλες τις πλευρές: Η προηγούμενη και η σημερινή (κατά πάσα πιθανότητα και η επόμενη) κυβέρνηση τρομοκρατώντας και εκβιάζοντας τον κόσμο προσπάθησαν και προσπαθούν να ξεχρεώσουν τα αξεχρέωτα υιοθετώντας το βάρβαρο και ανάλγητο μέτρο του χαρατσιού της ΔΕΗ επί ποινή διακοπής του ρεύματος.

Ήταν προφανές ότι το συγκεκριμένο μέτρο αντιτίθεται στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, στο Σύνταγμα της Ελλάδας, στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και την έννοια της αλληλεγγύης και προστασίας των πιο αδύναμων οικονομικά ομάδων του πληθυσμού.

Είναι πλέον δεδομένο ότι το μέτρο της διακοπής του ρεύματος είναι αντισυνταγματικό όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο έγκριτος συνταγματολόγος και κατά τα λεγόμενα ευφυής υπουργός οικονομικών, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υποψήφιος νέος σωτήρας της χώρας μέσω του υπουργείου οικονομικών ξεκαθάρισε ότι αυτό που ενδιαφέρει τους κυβερνώντες δεν είναι η συνταγματικότητα ή μη του μέτρου αλλά το πώς θα μαζέψει τα λεφτά. Παρέκαμψε την ουσία της αντισυνταγματικότητας του μέτρου και δήλωσε ότι το μέτρο θα εφαρμοστεί κανονικά γιατί το υπουργείο θεωρεί ότι όσοι νόμιζαν ότι πλήρωναν το ρεύμα και όχι το χαράτσι έσφαλαν γιατί η κυβέρνηση θα πάρει από τη ΔΕΗ τα χρήματά τους θεωρώντας ότι πληρώνουν το χαράτσι και όχι το ρεύμα. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για διακοπές ρεύματος.

Η κυβέρνηση δηλαδή βάζει χέρι στα χρήματα που οι πολίτες-πελάτες της ΔΕΗ έδωσαν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για το ρεύμα που κατανάλωσαν και όχι για το χαράτσι. Από τη μία μεριά κλέβει χρήματα που προορίζονταν για άλλο σκοπό και από την άλλη δυσφημεί και ζημιώνει την (κατόνομα) Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού μετατρέποντας την σε ανάλγητο φοροεισπράκτορα.

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, η τήρηση του συντάγματος είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας. Η αντίσταση στο άδικο που υφίστανται οι συνάνθρωποί μας είναι ηθική ευθύνη και καθήκον όλων μας. Σας καλούμε είτε πληρώσατε είτε όχι το χαράτσι να υπερασπίσουμε όλοι μαζί στην πράξη αυτό που θεωρούμε αδικία κατά των συνανθρώπων μας

με μαζική διαμαρτυρία τη Δευτέρα στις 8 στην εμπορία της ΔΕΗ
   
αποτρέποντας με τη φυσική μας παρουσία τη διακοπή ρεύματος σε συμπολίτες μας που δεν πληρώνουν το χαράτσι

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ 
       
        Η επιτροπή ενάντια στα χαράτσια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου