Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012

Aπολύσεις στο ΚΕΑΤ. Ανακοίνωση του συλλόγου Π.Ε Ν.Σμύρνης

.
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΑΤ!
ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
ΤΑ ΤΥΦΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!


Η Διοίκηση του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) στην Καλλιθέα απέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα 6 εργαζομένους, ανάμεσα στους οποίους 4 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βρίσκονταν σε επίσχεση εργασίας από το Ιούλιο, γιατί δεν έχουν πληρωθεί μέχρι τώρα από τον περσινό Απρίλιο. Οι απολύσεις αυτές παραβιάζουν κατάφωρα όχι μόνο το ελληνικό αλλά και το διεθνές εργατικό δίκαιο, καθώς απαγορεύεται η απόλυση εργαζομένων που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Με τις απολύσεις αυτές, ουσιαστικά, διαλύουν το εκπαιδευτικό τμήμα του ΚΕΑΤ, του μοναδικού δημόσιου κέντρου για τυφλούς που έχει απομείνει στη χώρα, αφού οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν σταματήσει από το 1997. Εκατοντάδες τυφλά παιδιά με τις οικογένειές τους μένουν παντελώς αβοήθητα και ρίχνονται στον Καιάδα, σε μια περίοδο που οι ανάπηροι και οι άλλες ευπαθείς ομάδες βιώνουν σε πολλαπλάσιο βαθμό τη βαρβαρότητα της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των εργαζομένων στο ΚΕΑΤ και στις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Καλλιθέας –Νέας Σμύρνης-Μοσχάτου. Απαιτούμε μαζί τους την άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΦΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου