Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

"Είμαστε ο φάρος για να ακολουθήσουν και άλλοι" : ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Coca Cola 3E, ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Μια μεγάλη νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Coca Cola 3E στην Θεσσαλονίκη μετά από 43 μέρες απεργίας υποχρεώνοντας την διοίκηση να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο με το σύνολο του προσωπικού και να μην μειωθούν οι μισθοί των εργαζομένων. 

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) η απεργία έληξε μετά από συμφωνάι της διοίκησης του Σωματείου Εργατουπαλλήλων στην Κόκα Κόλα 3Ε με την εταιρία. Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΠ η συμφωνία που επικυρώθηκε παμψηφεί το μεσήμερι από την γενική συνέλευση του Σωματείου στο χώρο του εργοστασίου προβλέπει
-Η άμεση παύση των εισαγωγών προϊόντων του Ομίλου 3 Ε από την Βουλγαρία
-Επαναλειτουργία της επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους
-Η εταιρεία δεσμεύεται να μην κάνει χρήση της νέας νομοθεσίας για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων.
-Για κάθε ζήτημα που θα αφορά άμεσα ή έμμεσα τους εργαζόμενους θα προηγείται καλόπιστος διάλογος μεταξύ σωματείου και εταιρείας.
Η Γενική απεργιακή συνέλευση στο ψήφισμά της τονίζει ότι "εμείς οι απεργοί της Κόκα Κόλα συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του εργοστασίου και αφού ακούσαμε τη Διοίκησή μας και την Ομοσπονδία μας για τα σημεία συμφωνίας με την εταιρεία (παύση εισαγωγών προϊόντων από την Βουλγαρία, επαναλειτουργία της επιχείρησης με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, καμία χρήση της νέας νομοθεσίας για μείωση των μισθών και για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων) αποφασίσαμε τη λήξη της απεργίας. Δηλώνουμε ότι κάθε επίθεση της εργοδοσίας εναντίον συναδέλφων μας στο εργοστάσιο θα μας βρει και πάλι ενωμένους και αλληλέγγυους στον αγώνα ευχαριστώντας όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, τους συναδέλφους μας από τον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών, όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης με την ευρύτερη τοπική κοινωνία."
Ο κ. Ευθυμιάδης γενικός γραμματέας των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσ/νίκης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοσταθμό "στο Κόκκινο" δήλωσε ότι η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει χρήση του αντεργατικού νομοσχεδίου με μειώσεις μισθών και ότι πρόκειται για μια μεγάλη νίκη. "Είμαστε ο φάρος για να ακολουθήσουν και άλλοι" σημείωσε  ακόμη επισημαίνοντας παράλληλα  ότι "ενωμένοι όλοι νικάμε".
«Πρόκειται για μία μεγάλη νίκη των εργαζομένων» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγ. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και προσέθεσε « η νίκη αυτή οφείλετε στην αποφασιστικότητα των εργαζομένων στα εργοστάσια, αλλά και στην μεγάλη στήριξη και αλληλεγγύη που εξέφρασαν οι συνάδελφοι τους εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του κλάδου. Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι η ενότητα των εργαζομένων και ο κοινός αγώνας μπορούν να έχουν αποτέλεσμα”.

ΠΗΓΗ: http://www.alterthess.gr

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΕΠ αναφέρει:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 15/3/2012
Ένας μεγάλος εργατικός αγώνας με μπροστάρη την ΠΟΕΕΠ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ μετά από 43 μέρες σκληρών απεργιακών κινητοποιήσεων. Σήμερα Πέμπτη 15 Μάρτη 2012 μεταξύ της ΠΟΕΕΠ και των στελεχών της 3 Ε ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ:
-Η άμεση παύση των εισαγωγών προϊόντων του Ομίλου 3 Ε από την Βουλγαρία
-Επαναλειτουργία της επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους
-Η εταιρεία δεσμεύεται να μην κάνει χρήση της νέας νομοθεσίας για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων.
-Για κάθε ζήτημα που θα αφορά άμεσα ή έμμεσα τους εργαζόμενους θα προηγείται καλόπιστος διάλογος μεταξύ σωματείου και εταιρείας.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλλαν στη δικαίωση του αγώνα μας και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης του τόπου μας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, εμείς οι απεργοί της Κόκα Κόλα συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του εργοστασίου και αφού ακούσαμε τη Διοίκησή μας και την Ομοσπονδία μας για τα σημεία συμφωνίας με την εταιρεία (παύση εισαγωγών προϊόντων από την Βουλγαρία, επαναλειτουργία της επιχείρησης με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, καμία χρήση της νέας νομοθεσίας για μείωση των μισθών και για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων) αποφασίσαμε τη λήξη της απεργίας. Δηλώνουμε ότι κάθε επίθεση της εργοδοσίας εναντίον συναδέλφων μας στο εργοστάσιο θα μας βρει και πάλι ενωμένους και αλληλέγγυους στον αγώνα. Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, τους συναδέλφους μας από τον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών, όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη τοπική κοινωνία. ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Στη διοίκησή μας να δώσει αυτό το ψήφισμα στους Αρμόδιους Φορείς, τα Συνδικάτα, τα Μ.Μ.Ε. και κάθε άλλο αρμόδιο. 
Με εντολή των Απεργών.
Για την Διοίκηση
Ο πρόεδρος ο γεν. γραμματέας

ΠΗΓΗΠανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων 
              Εμφιαλωμένων Ποτών - www.poeep.gr

2 σχόλια:

  1. Να και μια αισιόδοξη είδηση μετά από πολύ καιρό. Μπορούμε να έχουμε νίκες, oι εργαζόμενοι μπορούν να νικήσουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφου κλεισανε την παραγωγη πανηγιρηζουν τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή