Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Τι δουλειά έχει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ στη Μέρκελ;

Τα “αιτήματά” του πήγε, λέει, να υποβάλει στην αγία Γερμανίδα αυτοκράτειρα μαζί με άλλους Ευρωπαίους συνδικαλιστές, αναγνωρίζοντας την άτυπη πλην όμως πραγματική εξουσία μέσα στην Ε.Ε. Οι συνδικαλιστές τύπου Παναγόπουλου είναι γνωστοί συνέταιροι της εξουσίας, αλλά ακόμη και σε συμβολικό επίπεδο, είναι αισχρό ο πρόεδρος της ανώτατης συνδικαλιστικής ομοσπονδίας των εργαζόμενων της Ελλάδας που τους οδηγούν στο σφαγείο να συναγελάζεται με τους σφαγείς. Ούτε καν το άλλοθι της “διαπραγμάτευσης” δεν έχει...





Θα υπέθετε κανείς ότι δουλειά του προέδρου της ΓΣΕΕ είναι, αντί να κάνει επισκέψεις και να “υποβάλλει προτάσεις στη Μέρκελ”, να οργώνει τα εργοστάσια και τους τόπους δουλειάς, να οργανώνει την αντίσταση των εργαζόμενων στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, να ενισχύει την μεταξύ τους αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη, έστω για να κάνει απλώς την περιορισμένη δουλειά που οφείλει, δηλαδή να υπερασπίζεται τα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα έναντι των εκπροσώπων του κεφαλαίου και του κράτους.


Αντ΄ αυτού οι συνδικαλιστές του κομματικού σωλήνα τύπου Παναγόπουλου τα λένε με πολιτικούς της εξουσίας και εργοδότες –και τώρα η αφεντιά τους έφτασε και στους ανώτερους, όπως η Μέρκελ-- “υποβάλλοντας προτάσεις” σε ώτα μη ακουόντων, αφού έχουν παροπλίσει τη μόνη δύναμη που θα μπορούσε να τους ξεβουλώσει λίγο τ΄ αφτιά θέλοντας και μη: τα συνδικάτα, που εδώ και πολλά χρόνια τα έχουν προσαρτήσει στις κυβερνητικές και εργοδοτικές πολιτικές, τα έχουν καταστήσει άμαζα και αναποτελεσματικά, σχεδόν ανίκανα να αντιδράσουν στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, στη μείωση μισθών, στις απολύσεις σε κάθε είδους εργοδοτική και κρατική αυθαιρεσία.


Είναι αυτός ο ίδιος ο Παναγόπουλος που στα τέλη του 2010 σήκωσε τα χέρια ψηλά και είπε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτε για το μνημόνιο, που αντιμετωπίζει αδιάφορα το 1 εκατομμύριο ανέργους, τους συνταξιούχους που πεινάνε, που δεν έχει την τσίπα να παραιτηθεί από το κόμμα του,που σφαγιάζει τους κατώτατους μισθούς, συντάξεις και ΣΣΕ, και να πάει σπίτι του αν δεν μπορεί να κάνει το στοιχειώδες.


Και πήγε τώρα στη Μέρκελ, να προσπέσει στα πόδια της και να υποβάλει τις προτάσεις του και να της πει –λες και δεν το ξέρει, δεν το επιδιώκει και θα συγκινηθεί γιατί το λέει ο Παναγόπουλος-- ότι “δεν μπορούν να συμπιέζονται άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις”. Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας υποφέρουν τα πάνδεινα και ο υποτιθέμενος εκπρόσωπός τους κάνει επισκέψεις στο Βερολίνο για να ενημερώσει τη Μέρκελ περί των αποτελεσμάτων της σκόπιμης πολιτικής της. Ντροπή και αίσχος!
Πηγή : aristerovima 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου