Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Εργαζόμενοι στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό: 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Ιούνη 2012


 apergia4  

 


 
Η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Ιούνη 2012 και ώρες 06:00 στις 27/06/2012 έως 06:00 στις 28/06/2012, αντιδρώντας τόσο για τις άκαιρες και καταχρηστικές καταγγελίες των Κλαδικών μας Συμβάσεων από τους εργοδότες...

ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2012 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε:

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27 Ιούνη 2012 και ώρες 06:00 στις 27/06/2012 έως 06:00 στις 28/06/2012, αντιδρώντας τόσο για τις άκαιρες και καταχρηστικές καταγγελίες των Κλαδικών μας Συμβάσεων από τους εργοδότες, όσο και για τις προκλητικές προτάσεις ριζικής ανατροπής αυτών, που δυναμιτίζουν τις προϋποθέσεις επιβίωσης των εργαζομένων στις συνθήκες αβεβαιότητας και οικονομικής ανασφάλειας που βιώνουμε.
Οι προτάσεις των εργοδοτών ισοπεδώνουν θεσμικές κατακτήσεις δεκαετιών και ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και τις καταδικασμένες από τους εργαζόμενους, μνημονιακές διατάξεις της αντεργατικής Π.Υ.Σ. (αρ 6/2012) και την κοινή λογική:
Απαιτούν μειώσεις στους βασικούς, περιορισμό των επιδομάτων βάσει της Π.Υ.Σ και σάρωμα όλων των θεσμικών κατακτήσεων και εφαρμογή των θεσμικών όρων της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε, που δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για τις πραγματικές προθέσεις των εργοδοτών και τη βούληση τους για σύγκλιση και συμφωνία.
Κάθε Ευρώ που προσδοκούν να αφαιρέσουν από τα εισοδήματα μας φέρνει πιο κοντά την κατάρρευση των ασφαλιστικών μας Ταμείων. Είναι τέτοια η βουλιμία τους για ισοπέδωση κάθε θεσμικής κλαδικής υπόστασης που έφθασαν οι Ζαχαροπλάστες να επιδιώκουν την μετατροπή ειδικευμένων τεχνιτών σε ανειδίκευτους εργάτες.
Αντίστοιχα επιδιώκουν οι εργοδότες στον Επισιτισμό, αλλά και οι Ξενοδόχοι με τις προκλητικές απαιτήσεις τους για περιορισμό της αποζημίωσης των εποχιακών για να διευκολυνθούν στην απόλυση τους!!

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ – ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
• ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΩΝ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ TA Β.Α.Ε. ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ
• ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ & ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
• ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ τ. ΤΑΞΥ

Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις των εργοδοτών, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους, να διασώσουμε τις Κλαδικές μας Συμβάσεις.
Οι Εργοδότες στον Τουρισμό αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες προκύψουν κατά την Τουριστική περίοδο στον κλάδο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27/06/2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ –ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση με τους Ξενοδόχους στον ΟΜΕΔ, χωρίς να σημειωθεί πρόοδος διότι εμμένουν στις απαιτήσεις τους για μειώσεις μισθών κατά 18%...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
26.06.2012

Πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση με τους Ξενοδόχους στον ΟΜΕΔ, χωρίς να σημειωθεί πρόοδος διότι εμμένουν στις απαιτήσεις τους για μειώσεις μισθών κατά 18%. Είναι προφανές ότι απαιτώντας μια τέτοια μεγάλη μείωση προσδοκούν να νομιμοποιήσουν με συνυπογραφή κλαδικής σύμβασης όλων των μονομερών ενεργειών ισοπέδωσης των αποδοχών που εκτυλίσσονται όλο αυτό το διάστημα της τρίμηνης ισχύος ακόμη της Κλαδικής μας σύμβασης.
Και είναι εξίσου προφανές εν όψει της μετενέργειας ότι θα τους διευκόλυνε η υπογραφή αντί του μονομερούς κουρέματος των επιδομάτων από την πλευρά τους.
Τους καταστήσαμε σαφές ότι οι τέτοιες παράλογες απαιτήσεις τους δεν είναι πεδίο σύγκλισης ούτε καν διαβούλευσης από την πλευρά μας. Όμως με πρόταση της μεσολάβησης συμφωνήσαμε σε μια παράταση του διαλόγου ελπίζοντας να εγκαταλείψουν την αδιαλλαξία και τις παράλογες απαιτήσεις τους.
Αυτή την ώρα υπάρχει ταχύτατη διόρθωση στις κρατήσεις και στην εισροή Τουριστών, σε πολλές περιοχές όπως η Χαλκιδική είναι γεμάτα τα Ξενοδοχεία και επιτέλους οι εργοδότες στον Τουρισμό δεν μπορούν να λυμαίνονται τόσο απροκάλυπτα τα μνημονιακά μέτρα που οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.
Οι Εργοδότες στον Τουρισμό αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες προκύψουν κατά την Τουριστική περίοδο στον κλάδο.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 27/06/2012
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ


ΠηγήΠανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων,  http://www.poeeyte.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου