Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/6 ΣΤΙΣ 19:00



Ο φασισμός αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο! Οι τραμπουκισμοί και οι βιαιότητες του Κασιδιάρη, στελέχους της Χρυσής Αυγής, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σε βάρος της Λ. Κάνελλη του ΚΚΕ και της Ρ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξε ότι ο μοναδικός εχθρός του φασισμού είναι η Αριστερά, το λαϊκό κίνημα, αλλά και κάθε κομμάτι της κοινωνίας που είναι ανυπεράσπιστο. Η έκρηξη βίας του υπόδικου στελέχους της Χρ. Αυγής, έρχεται μετά από μια σειρά οργανωμένων επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, αλλά και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος, επιδείξεων δύναμης του παρακρατικού μηχανισμού με δήθεν μηχανοκίνητες πορείες, υπό την επίβλεψη της αστυνομίας. 



Η νεοφασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής δεν προήλθε ασφαλώς από παρθενογένεση. Είναι το πολιτικό αποτέλεσμα των Μνημονίων και της καπιταλιστικής κρίσης, της όξυνσης της κρατικής καταστολής και της αξιοποίησης παρακρατικών ομάδων εις βάρος του εργατικού κινήματος, των ρατσιστικών κραυγών του αστικού πολιτικού κατεστημένου και της ξενοφοβικής αξιοποίησης του μεταναστευτικού, της αντικομμουνιστικής εκστρατείας της Ε.Ε και των ποικιλώνυμων θεωρητικών σχημάτων περί «κοκκινόμαυρων άκρων». Ο νεοφασισμός και ο νεοναζισμός είναι, επομένως, το πολιτικό συμπλήρωμα των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Το μπλοκ εξουσίας που σήμερα δήθεν σοκάρεται με τη βαρβαρότητα των φασιστών είναι αυτό που χθες χάιδευε και χρησιμοποιούσε τους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να τσακίσει κάθε λαϊκή διεκδίκηση και πάλη.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσει ο κάθε εργαζόμενος και ο κάθε προοδευτικός πολίτης πως η πάλη για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης του κεφαλαίου συνδέεται άμεσα με την πάλη για τη δημοκρατία και την κατοχύρωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τη φυλή και το έθνος τους. Οι νεοφασίστες δεν είναι ούτε εναντίον του συστήματος, ούτε εναντίον του Μνημονίου, αλλά αντίθετα αποτελούν την πιο αποκρουστική εκδοχή της καπιταλιστικής βίας και εκμετάλλευσης.

Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες στηρίζει την «Πρωτοβουλία για το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ» και το Φεστιβάλ στη Σύρο στις 7, 8, 9, 10, 11 και 12 του Ιουνίου και καλεί τον κάθε εργαζόμενο, τον κάθε άνεργο, τον κάθε συνταξιούχο να συμμετάσχει μαζικά στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 8/6 στις 19:00 στην Πλατεία Μιαούλη.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣ
ΙΣΜΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου