Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Το 68% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας!

 

της Αγγελικής Φατούρου

 • Το 68% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας!
 • Πάνω από 20.000 άστεγοι στην Ελλάδα 
 • Το 68% των νέων επιθυμεί να εγκαταλείψει τη χώρα…
Στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ που δόθηκαν στη δημοσιότητα προκαλούν κυριολεκτικά σοκ. 
 • Στους τρεις πρώτους μήνες του 2012 εξαφανίστηκαν 400.000 θέσεις εργασίας. 
 • Το 68% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας [δηλ. με εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος]  και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.  
 • Tο 2011 οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 25% σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000, εκ των οποίων οι 11.000 στην Αθήνα και τον Πειραιά [8.000 Έλληνες και 3.000 μετανάστες], ενώ το πρόβλημα εξαπλώνεται και σε μικρότερες πόλεις. 
 • Σύμφωνα με την ίδια έκθεση,  το δεύτερο εξάμηνο του 2012 αναμένεται να μειωθούν οι κοινωνικές δαπάνες κατά 18%, χειροτερεύοντας δραματικά όλους τους δείκτες που δείχνουν περαιτέρω επιβάρυνση των συνθηκών επιβίωσης των Ελλήνων πολιτών. 
 • Τέλος, να εγκαταλείψει την Ελλάδα επιθυμεί το 68% των Ελλήνων ηλικίας 15-35 ετών!
Τα αντίστοιχα στοιχεία σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχουν ως εξής:
 • Κατά το τελευταίο τρίμηνο στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.
 • Την τριετία 2008- 2011 η ανεργία στους πολίτες ηλικίας 55- 64 ετών διπλασιάστηκε σε έξι κράτη-μέλη: Ελλάδα, Δανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Λετονία, Λιθουανία.
 • Ο μέσος κοινοτικός όρος των πολιτών της Ε.Ε που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω ανεργίας, είναι 53%, ενώ υψηλά ποσοστά παρατηρούνται  [εκτός της Ελλάδας που κατέχει την πρώτη θέση με 68%], στην Ισπανία και την Ιρλανδία (67%) και στην Πορτογαλία (57%).
Και τι κάνουμε, λοιπόν, εκτός από το να ασχολούμαστε με τις εκλογές, τους συσχετισμούς στα κόμματα και στη νεόκοπη τρικομματική νεομνημονιακή κυβέρνηση; 

→ Τι κάνουν και τι πρέπει να κάνουν τα κόμματα της αριστεράς ή της «αριστεράς»;
→ Τι κάνουν τα συνδικάτα; 
→ Τι κάνουν οι διανοούμενοι αυτής της χώρας, όσοι τέλος πάντων δεν είναι οικόσιτοι, λουφαγμένοι στον κόρφο της βάρβαρης εξουσίας;
 
Δεν μπορούμε να χαρίσουμε ούτε ώρα στους παλιούς και νεόκοπους μνημονιακούς που ετοιμάζουν την ταφόπλακα του ελληνικού λαού. Χρειάζεται γρήγορη ανασύνταξη των ταξικών δυνάμεων των εργαζομένων, χρειάζεται να γίνουν συνελεύσεις-συναθροίσεις-συζητήσεις στη βάση των συνδικάτων, να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες [συντονισμένες, όχι ξεκάρφωτες και διάσπαρτες], με στόχο ένα νέο μεγάλο κύκλο παλλαϊκών κινητοποιήσεων-πανεργατικών απεργιών κλπ, με στόχο την ανατροπή  της πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που στέλνει κυριολεκτικά στο θάνατο τον ελληνικό λαό, ξεπουλάει τη χώρα και την μετατρέπει με γοργούς ρυθμούς σε ένα εξαθλιωμένο προτεκτοράτο.

28/6/2012

ΑΓΓΕΛΙΚΗ  ΦΑΤΟΥΡΟΥ
Φυσικός στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου


ΠΗΓΗ: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου