Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Παράνομη έβγαλε το δικαστήριο την απεργία στη Χαλυβουργία

Κάλεσμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης  αύριο Τετάρτη νωρίς το πρωί, στην πύλη του εργοστασίου!

Κορυφώνεται με δραματικό τρόπο μία από τις μεγαλύτερες απεργίες της τελευταίας εικοσαετίας στον χώρο της ελληνικής βιομηχανίας. Το δικαστήριο μετά από 7 μήνες ηρωικού αγώνα των απεργών κήρυξε την απεργία παράνομη, μετά την αγωγή που κατέθεσε η «Ελληνική Χαλυβουργία» κατά του σωματείου των εργαζομένων της μονάδας.  Το κύριο αιτιολογικό ήταν ότι παρεμποδίζεται η είσοδος όλων όσοι δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην απεργία.
Πηγή : mao.gr


 Μόλις πριν λίγες μέρες σε νέα γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο προαύλιο της επιχείρησης, σε σύνολο 250 ατόμων που ψήφισαν για τη συνέχιση ή τη διακοπή της απεργίας, οι 204 τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης, με αίτημα να επιστρέψουν στην εργασία οι 119 απολυμένοι. Κατά της συνέχισης της απεργίας και υπέρ της επιστροφής -ακόμη και με τη μορφή των 24ωρων επαναλαμβανόμενων άλλα όχι συνεχών κινητοποιήσεων- τάχθηκαν  μόλις 42 εργαζόμενοι. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και διεξήχθη με κάλπη
Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωση του τονίζει αναλυτικά:
«Η απόφαση του δικαστηρίου να βγάλει παράνομη την απεργία των χαλυβουργών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη  7 μήνες τώρα, δεν αποτελεί παρά μια ακόμα επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης. Της δικαιοσύνης που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας της μεγαλοεργοδοσίας.
Η συγκεκριμένη δικαστής (κυρία Νικολάου) και οι άλλοι αρμόδιοι δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας επιχειρεί μείωση των μισθών.
Δεν είδαν και δεν άκουσαν ότι παράνομα έχει απολύσει στη διάρκεια της απεργίας δεκάδες απεργούς.
Όπως δεν είδαν και δε βλέπουν καθημερινά τις δεκάδες χιλιάδες των εργατών που τους μειώνονται εκβιαστικά οι μισθοί, που είναι απλήρωτοι επί μήνες, που παραβιάζονται τα ωράριά τους.
Γελιόνται όσοι στη δικαιοσύνη και στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα εμποδίσουν τους αγώνες. Δεκαετίες η δικαιοσύνη στο αστικό σύστημα αποτελεί το ρόλο του νομιμοποιητή της εκμετάλλευσης της καπιταλιστικής εργοδοσίας, αλλά η ταξική πάλη δεν σταμάτησε. Έτσι θα γίνει και τώρα.
Ανακοίνωση συμπαράστασης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
Το δικαστήριο σήμερα έβγαλε παράνομη την ηρωική 7μηνη απεργία των χαλυβουργών. Όχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο! Προφανώς, η απεργία των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι παράνομη στα μάτια όσων τάσσονται με τα συμφέροντα του Μάνεση, και φροντίζουν να μας το θυμίζουν καθημερινά με τις πράξεις και τις ανακοινώσεις τους. Για όσους ταξικά βρίσκονται απέναντι από τον Μάνεση και τους ομοίους του, για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους εκμεταλλευόμενους, η απεργία δεν είναι μόνο νόμιμη και επιβεβλημένη, αλλά αποτελεί και πρότυπο! Η “νομιμοποίηση” της απεργίας είναι οι συνελεύσεις και οι αποφάσεις των ίδιων των απεργών, είναι η αντοχή και η αλληλεγγύη τους. Η “νομιμοποίηση” της απεργίας είναι η αλληλεγγύη όλων μας, που τώρα τη χρειάζονται περισσότερο από ποτέ οι χαλυβουργοί. Δεν θα σπάσει με τόσο φτηνά κόλπα η απεργία.
Όλοι στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας αύριοσ τις 7 πμ για να περιφρουρήσουμε την απεργία και να στηρίξουμε τους χαλυβουργούς.
Αυτός ο αγώνας αποτελεί σύμβολο για την εργατική τάξη της χώρας μας και πρέπει να νικήσει.
Το ποτάμι πίσω δε γυρνά.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου