Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΝΗΣΙΔΕΣ-ΦΙΛΕΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ!

ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ ΓΙΑ «ΣΚΟΤΩΜΑ» ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΗΣΙΔΩΝ!
(Σημείωση: Μεταξύ των νησίδων συμπεριλαμβάνεται και το Γαϊδουρονήσι ή Δίδυμη ή και Φανάρι για τους Συριανούς, έξω από το λιμάνι της Ερμούπολης

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ!!!

Στις πρώτες δεκάδες μικρών νησιών και νησίδων,  οι οποίες "θα βγουν στο σφυρί", έχει καταλήξει η κυβέρνηση Σαμαρά, προκειμένου να περάσει το διαγώνισμα "αξιοπιστίας" ενώπιον της Γερμανίας και των δανειστών της χώρας!

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, τα δέκα επικρατέστερα σχέδια αφορούν σε περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες έκτασης από 100 έως 3.100 στρέμματα, που βρίσκονται στον Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τις Κυκλάδες, τον Αργολικό Κόλπο, το Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, έρευνα υπήρξε για 585 νησιά και νησίδες, τα οποία εξετάστηκαν με κριτήρια εθνικής ασφάλειας, διασύνδεσης και εμπορικότητας, ωστόσο επιλέχθηκαν αρχικά 47 και στη συνέχεια κατέληξαν σε δέκα ομάδες που θα  μπορούσαν να προσελκύσουν το "επενδυτικό ενδιαφέρον" των μεγαλοκαρχαριών Τα νησιά που βρίσκονται στα Σύβοτα στην Θεσπρωτία, οι Στροφάδες Νήσοι στο Ιόνιο, ένα σύμπλεγμα 10 νησίδων στο Ιόνιο, η Θαλασσοπούλα στην Καβάλα, οι Νησίδες του Ευβοϊκού, οι Νησίδες του Σαρωνικού, η Τσουγκριά στην Σκιάθο, η Πρώτη στη Μεσσηνία, οι Νησίδες των Κυκλάδων και οι Νησίδες του Αργολικού Κόλπου είναι αυτά που θεωρούνται ως τα πλέον "ελκυστικά".

Η κυβέρνηση, προκειμένου να "καμουφλάρει" τις προθέσεις της για το προωθούμενο ξεπούλημα, κάνει λόγο για ενοικίαση των νησιών και των νησίδων στους υποψήφιους "επενδυτές". Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι τα ενοικιαστήρια συμβόλαια θα έχουν χρονική διάρκεια ως και 50 (!) χρόνια. Επειδή η νομοθεσία έχει προβλέψει ότι τέτοιου είδους ενοικίαση εκτάσεων υποκρύπτει, στην ουσία, τη μεταβίβαση ιδιοκτησίας (δηλαδή πώληση), η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε ανατροπές στο σχετικό νομικό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ: iskra.gr

1 σχόλιο:

  1. Για τη Σύρο το Tvxs αναφέρει τρία νησάκια κοντα στις Αγκαθωπες. ΠΟΙΟΣ ξέρει τελικά?
    http://tvxs.gr/news/ellada/i-lista-me-ta-40-nisia-poy-paraxoroyntai-se-idiotes-gia-50-xronia

    ΑπάντησηΔιαγραφή