Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ: Κάτω τα χέρια απο τη δημόσια υγεία!


κατω τα χερια απο τη δημοσια υγεια!
 
κατω τα χερια απο τον κοινωνικο μασ μισθο!

Τρία χρόνια τώρα η συγκυβέρνηση και το κράτος έκτακτης ανάγκης που έχει στήσει, ενορ­χηστρώνουν την πιο άγρια επίθεση του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου σε αγαστή λυκοσυμμαχία, ενάντια στον κόσμο της εργασίας στερώντας μας ένα-ένα τα μέσα της συντήρησής μας στη ζωή . Μειώνοντας τον μισθό από τον οποίον ζούμε την μια , και πετώντας μας στον καιάδα της χωρίς ελ­πίδα ανεργίας την άλλη. Κλείνοντας και υποβαθμίζοντας τα σχολειά των παιδιών μας. Επιβάλλοντας προκρούστειους φόρους σε μας και χαρίζοντας φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο. Κατα­στρέφοντας συστηματικά το όποιο σύστημα υγείας υπήρχε, κόβοντας την πρόσβαση στο γιατρό και στο φάρμακο, των πιο φτωχών στρωμάτων της κοινωνίας.
Το επιχείρημά τους είναι αποσβολωτικό: «Επειδή το σύστημα υγείας που εμείς οι ίδιοι είχαμε στήσει, απαξιώσει, λεηλατήσει, διαβρώσει έχει τα χάλια του, το καταργούμε». Έτσι, νοσοκομεία κλείνουν σωρηδόν, αγροτικά ιατρεία μένουν χωρίς προσωπικό, φάρμακα δεν βρίσκεις, κι αν ένα βρέφος χαθεί σε νησί χωρίς παιδίατρο στέλνεις όχι παιδίατρο αλλά τον εισαγγελέα στη χαροκαμένη μάνα.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο του ταξικού πολέμου που μας έχουν κηρύξει οι καπιταλιστές εί­ναι η πραγματοποίηση της από καιρό σχεδιασμένης και νομοθετημένης υποβάθμισης του συστήμα­τος υγείας: Κι εδώ στις Κυκλάδες, σε εφαρμογή της συγχώνευσης των νοσοκομείων Σύρου και Νάξου υποβαθμίζονται και τα δύο. Στη Σύρα κλείνουν το ορθοπαιδικό τμήμα και το οφθαλμολογι­κό τμήμα. Αυτό έρχεται σαν κορωνίδα της λειτουργικής ασφυξίας που δημιουργεί η μόνιμη υπο­χρηματοδότηση και η μόνιμη υποστελέχωση ενός νοσοκομείου που αναγκάζεται πλέον να παρα­πέμπει για εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά «Διαγνωστικά Κέντρα». Ένας ακόμα κεφαλαιο­κράτης μύρισε αίμα κι έστησε το μαγαζί του. Πελατεία του εξασφαλίζει η κυβέρνησή του, κόβο­ντας από μας κάθε πρόσβαση στην δημόσια υγεία. Από την μηνιαία περιπέτεια για να γράψεις τα φάρμακα του ΕΟΠΥ (εάν τα φαρμακεία δίνουν πίστωση) μέχρι το τελευταίο αποκούμπι του άρρω­στου, το νοσοκομείο. Όποιος έχει γιατρεύεται. Όποιος δεν έχει πεθαίνει. Αυτό είναι το νέο δόγμα της κυβέρνησης των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, του διεθνούς κεφαλαίου. Όταν κάποιος στην οικογένειά σου αρρωστήσει – και θα αρρωστήσει κάποτε – ξεπουλήσου , πούλα το σπίτι σου, το βιος που σου άφησαν οι γονείς σου να τον σώσεις. Τα επόμενα λίγα χρόνια η Σύρα θα αλλάξει χέρια: Αυτοί πούχουν τις λίρες ανοίγουν ήδη τους χάρτες και σημαδεύουν περιοχές...
Όλα αυτά όμως δεν πέρασαν και δεν περνάνε χωρίς την βοήθεια των εξαπτέρυγων των αφεντικών: Πίσω από την ιερή αγανάκτηση των πύρινων άρθρων του τοπικού τύπου, που βαφτίζουν την εφαρ­μογή της συγχώνευσης – υποβάθμισης του νοσοκομείου μας, «λάθη» στον οργανισμό του νοσοκο­μείου και μας πασάρουν την κακοπαιγμένη παράσταση του Τσιγρή, του Ρήγα και του Λυκουρέν­τζου, πίσω από τις ρητορικές κορώνες των γραφειοκρατών συνδικαλιστών του Σωματείου Εργαζο­μένων Τομέα Υγείας Κυκλάδων που συνδιοικούν στο συγχωνευμένο νοσοκομείο Σύρας και Νάξου, πίσω από τους δημάρχους που εκστρατεύουν με το βαπόρι της γραμμής για να πιουν το φιλικό κα­φεδάκι τους με τους ιθύνοντες του υπουργείου υγείας, πίσω από όλους αυτούς, το σύνθημα είναι ένα: Αποδεχθείτε την ήττα, αποδεχθείτε τη συγχώνευση και την υποβάθμιση των νοσοκομείων στις Κυκλάδες και στη Σύρα.
Όλα αυτά τα παπαγαλάκια της τροϊκανής κυβέρνησης, ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι, βουλευτές της συγκυβέρνησης, ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά, γραφειοκράτες συνδικαλιστές, δήμαρχοι δια­δρομιστές, θέλουν να μας κοιμίσουν, να μας κρατήσουν αδρανείς μέχρι να τελειώσει η δουλειά. Θλιβεροί θεατρίνοι, από υποτακτικοί του «ναι σε όλα», μεταμορφώνονται τώρα σε υπερμάχους της «νησιωτικότητας», για να καταλήξουν στο φινάλε, μόλις δηλαδή τελειώσει όλη η «δουλειά», ληξί­αρχοι της νέας ήττας. Γιατί η «δουλειά» δεν είναι μόνο τα κομμένα τμήματα του νοσοκομείου της Σύρας:
Στην Κύθνο χάνουν την μοναδική νοσηλεύτρια του Κέντρου υγείας.
Στην Πάρο ο κόσμος είναι καιρό τώρα στους δρόμους για να μην κλείσει το μοναδικό κέντρο υγεί­ας του νησιού.
Στη Νάξο οι κάτοικοι μαζί με το Σωματείο Βάσης των Εργαζομένων στο εκεί νοσοκομείο αγωνίζο­νται για να το σώσουν.
Σε όλη την Ελλάδα τα νοσοκομεία και όλες οι δομές υγείας κλείνουν, ασφυκτιούν, υποβαθμίζονται και όποιες, χάρη στο πείσμα των εργαζομένων σε αυτές, αντέχουν, τους κάνουν και μήνυση όπως η περίπτωση του 18άνω. Οι ιδιώτες τρίβουν γενικώς τα χέρια τους: Κέρδη εν μέσω κρίσης!
Αυτή είναι ολόκληρη η «δουλειά». 
Κι αν σε μας τάζουν πως θα «μεριμνήσουν προσωπικώς» για το οφθαλμολογικό και το ορθοπαιδι­κό, στην Πάρο τάζουν πως θα «μεριμνήσουν» για το κέντρο υγείας, στη Νάξο, στα άλλα νησιά, σε όλη την Ελλάδα τάζουν, ψεύδονται, εξαπατούν. Ποιος τους πιστεύει;
  • ανατροπή όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων που δια­λύουν και καταρρακώνουν τις ζωές μας
  • άμεση απόσυρση των συγχωνεύσεων – καταργήσεων Νοσοκομείων
  • δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους

    ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

1 σχόλιο:

  1. Αυτά που λες και ακόμα περισσότερα συμβαίνουν και ισχύουν αγαπητό συντονιστικό…. Οι πουλημένοι συνδικαλιστές, τα κάνουν πλακάκια με τις διοικήσεις για να πνίγουν τα κινήματα. Τι κι αν ο συνδικαλιστικός νόμος απαγορεύει στους διοικούντες να γίνονται συνδικαλιστικά στελέχη; Στον κλάδο υγείας Κυκλάδων δεν πτοούμαστε από τέτοια πράγματα. Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων συμμετέχει και στην διοίκηση αδιαφορώντας για το νομικό κώλυμα και χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό. Έχει τη δικαιοδοσία, μέσω των οργάνων διοίκησης που συμμετέχει, να αποφασίζει για τις μετατάξεις, αποσπάσεις, μετακινήσεις υπαλλήλων, να ασκεί πειθαρχικούς ελέγχους και να επιβάλλει ποινές σε εργαζόμενους, να επανεξετάζει αξιολογήσεις, να χορηγεί προαγωγές, να διορίζει προϊστάμενους και διευθυντές, να μοιράζει κονδύλια, να εκδίδει προγράμματα εφημεριών και άλλα πολλά. ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΕ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ κ.α.……. Σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, οι φελλοί πάντα επιπλέουν, σύμφωνα με τους νόμους της ελλαδίτσας μας όμως όχι μόνο επιπλέουν, κυβερνούν κιόλας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή