Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΡΟΥ

Φήμες εδώ και αρκετές ημέρες σκορπίζονται παντού, την μαύρη επέτειο της 4ης Αυγούστου (ανακήρυξη δικτατορίας Μεταξά), για άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στη Σύρο, για επίσκεψη κλιμακίου, για την live εμφάνιση των νέων «ανθρωπιστών – τιμωρών».
Ο φασισμός και οι φήμες είναι μία ιστορία παλιά, είναι μία σχέση που δυναμώνει συν τω χρόνω για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επιθυμητό αποτέλεσμα είναι φυσικά η στροφή της προσοχής όλων μας, σε μία στρεβλή και παραποιημένη εικόνα αυτού του φασιστικού μορφώματος, που παρουσιάζεται ως αντιμνημονιακή, αντισυστημική, πατριωτική ομάδα, αγανακτισμένων Ελλήνων που θέλει να βοηθήσει τον λαό που δοκιμάζεται. Είναι ενδεικτική η στάση της, τις τελευταίες μέρες, στο ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, όπου μπλόκαρε παρέα με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ την πρόταση για σύσταση Επιτροπής Κοινοβουλευτικού ελέγχου, διαφυλάσσοντας τα συμφέροντα των τραπεζιτών.

Οι φήμες αυτές λειτουργούν σαν μία άτυπη δημοσκόπηση. «Ποια είναι τα αντανακλαστικά του κόσμου, ποιες είναι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας σε όσα φημολογούνται, μπορούμε ή δεν μπορούμε να πάμε; Πεινάει αρκετά ο κόσμος στον τόπο που βάλαμε στόχο, ώστε να δεχτεί να επιδείξει την ταυτότητα του και να ασπασθεί φασιστικές αντιλήψεις και μεθόδους, για ένα κιλό πατάτες; Είναι αρκετά εξαθλιωμένος και φοβισμένος για να αναζητεί την προστασία ακροδεξιών μπράβων;»

Οι φασίστες πάντα γνώριζαν, πως οι πραγματικές πεποιθήσεις και ο ρόλος που διαδραματίζουν ως μπαμπούλας του συστήματος, δεν θα ήταν αποδεκτές από κανένα νοήμονα πολίτη. Ο λύκος χρειάζεται προβιά για να εισχωρήσει στο κοπάδι. Έτσι, αντιγράφοντας το λόγο και τις πράξεις όσων ουσιαστικά αντιστέκονται στην εξόντωση που έχει δρομολογηθεί από το διεθνές κεφάλαιο (συλλογικότητες αριστερών, αντιεξουσιαστών, αναρχικών), παρουσιάζονται ως ανθρωπιστές που δημιουργούν αντιδομές. Κοινωνικά παντοπωλεία μόνο για Έλληνες, τράπεζες αίματος μόνο για Έλληνες, βοήθεια σε καθημερινές ανάγκες μόνο για Έλληνες. Η προσέγγιση είναι έξυπνη, όχι όμως καινούρια. Είναι η πάγια τακτική του φασισμού, για να προσηλυτίσει και να καταφέρει το στόχο του που δεν είναι άλλος από την διατήρηση του συστήματος και την παντοδυναμία του, σε ένα καθεστώς απόλυτου φόβου. Η είσοδος στη βουλή, τους άνοιξε το δρόμο που  ευαγγελίζονταν.   Ο Γιόζεφ Γκαίμπελς,-Υπουργός προπαγάνδας του χιτλερικού Γ’ Ράιχ- έγραφε το 1928 :”Was wollen wir im Reichstag” – «Τι θέλουμε στην Βουλή»)

“Θα μπούμε στο Ράιχσταγκ για να εφοδιαστούμε από το οπλοστάσιο της δημοκρατίας με τα όπλα της. Θα γίνουμε βουλευτές για να εξουδετερώσουμε το πνεύμα της Βαϊμάρης χρησιμοποιώντας το ίδιο. ΕΑΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ, και μάλιστα και βουλευτική αποζημίωση για αυτό, είναι θέμα δικό της. … Κάθε νομικό μέσο μάς είναι ευπρόσδεκτο για την ανατροπή των σημερινών καταστάσεων. Εάν πετύχουμε στις εκλογές να βάλουμε εξήντα έως εβδομήντα αγκιτάτορες του κόμματος στα διάφορα κοινοβούλια, μελλοντικά το ίδιο το κράτος θα εξοπλίσει και θα υποστηρίξει οικονομικά τον αγώνα μας. … Και ο Μουσολίνι είχε μπει στο κοινοβούλιο. Κι όμως δεν άργησε να οργανώσει την πορεία προς τη Ρώμη. … Ερχόμαστε ως εχθροί! Όπως ο λύκος που πέφτει σε κοπάδι προβάτων, έτσι ερχόμαστε. Τώρα δεν είστε πλέον μεταξύ σας! Και δε θα έχετε μεγάλη χαρά με εμάς!”
Η Χρυσή Αυγή εμπορεύεται τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα για να θολώνει το κοινωνικό αγώνα και να αποπροσανατολίζει την κοινωνία των εργαζομένων και ανέργων από το στόχο της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος, λειτουργώντας ως ο μακρύς βραχίονας του κράτους. Η ΧΑ Εργάζεται συστηματικά και με σχέδιο τροφοδοτούμενο και χρηματοδοτούμενο ακόμα και από κρατικές υπηρεσίες και θεσμούς, για να φέρει σε πέρας το έργο της, με δράσεις κοινωνικού κανιβαλισμού όπως :
  • Μαχαιρώματα και επιθέσεις στο Μετρό
  • Ομαδικοί ξυλοδαρμοί από μαυροφορεμένους απειλητικούς μοτοσικλετιστές
  • Επιθέσεις κατά μικροπωλητών
  • Τρομοκρατία σε καταστηματάρχες
Οι χρυσαυγήτες  δεν θα σταματήσουν την κοινωνική θύελλα που έρχεται…Οι δυνάμεις του κοινωνικού αγώνα οφείλουν τώρα να αποκρούσουν μαζί και δυνατά όσους ονειρεύονται τη δημιουργία μιας νέας φασιστικής δικτατορίας, που επεξεργάζεται το καπιταλιστικό σύστημα.

Αν περιμένετε να δοκιμάσετε τα αντανακλαστικά μας μέσα από φήμες και διαδόσεις, σας ενημερώνουμε πως η ιστορική μνήμη ενός τόπου που δοκιμάστηκε και θρήνησε θύματα από το φασισμό, δεν επιτρέπει στη Σύρο να σας καλοδεχτεί και να υποταχθεί στο φόβο. Θα μας βρείτε πάντα απέναντι σας, να διεκδικούμε ελευθερία και αξιοπρέπεια για όλους. Κανένας άνθρωπος δεν είναι κατώτερος, κανένας εργάτης δεν είναι ξένος, είμαστε όλοι μαζί, απέναντι στη λαίλαπα που έρχεται και δεν πείθετε κανέναν πως δεν είστε μισθοφόροι των δημιουργών της.

antifasistikosyrou.wordpress.com | apsyrou@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου