Με αφορμή την κακοποίηση της 15χρονης στην Πάρο και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη 21χρονου πακιστανού είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι παρά την ομολογία του, το αν πραγματικά είναι ένοχος μένει να κριθεί στο δικαστήριο και δεν είναι υπόθεση των καναλιών και των ΜΜΕ να το κάνουν.

Ακόμη κι αν είναι τελικά ένοχος, η “εκ των προτέρων καταδίκη” του από τους πρόθυμους           ” λαϊκούς ” δικαστές του γεννάει προφανή ερωτηματικά, όταν οι ίδιοι δεν έσπευσαν να διαπομπεύσουν δημόσια άλλους ελληναράδες. Τον χρυσαυγίτη δάσκαλο που κατηγορείται ότι βίαζε μαθήτριες του στην Ιεράπετρα, τον φερόμενο ως βιαστή προπονητή στο Ρέθυμνο ή το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Ρήγα, που δικάζεται για διπλή δολοφονία.
 

Πολύ περισσότερο μας προβληματίζει η καλλιέργεια της λογικής της συλλογικής ευθύνης εναντίον των μεταναστών, των Πακιστανών κ.α. από ναζιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή κι από την ΕΛ.ΑΣ που την ίδια ώρα διεξάγει σαρωτικές επιχειρήσεις “σκούπα” σε βάρος χιλιάδων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.
 

Υποψιαζόμαστε πώς για άλλη μια φορά το παιχνίδι ειναι στημένο. Όμως η ρατσιστική συμπαιγνία ΕΛ.ΑΣ. – ΜΜΕ – νεοναζί δεν μπορεί να επισκιάσει μια απλή αλήθεια. Όσοι δράστες εγκλημάτων κι αν καταδικαστούν, δικαίως ή αδίκως, πολλοί  περισσότεροι θα συνεχίσουν να παράγονται από την εξαθλίωση της μνημονιακής βαρβαρότητας. Από την οποία δεν θα μας σώσει η καταδίκη οποιουδήποτε “φερόμενου δράστη” παρά μόνο ο κοινός αγώνας όλων των θυμάτων της φτώχειας και της ανεργίας, ντόπιων και μεταναστών. Ενάντια στους πραγματικούς συλλογικούς υπεύθυνους: Την κυβέρνηση, την τρόικα και τους νεοναζί μαϊντανούς τους.

ΠΗΓΗ: Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” - www.kar.org.gr