Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΥΡΟΥ


   

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

    Στις 11/08/12 το βράδυ, ο Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος δέχτηκε επίθεση.
Στο χώρο αυτό πραγματοποιούνται ανοιχτές συνελεύσεις για κοινωνικά και πολιτικά θέματα, όπως και η συνέλευση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Σύρου που προέκυψε μέσα από τις διαδικασίες του αντιφασιστικού φεστιβάλ του Ιουνίου. Επίσης, μαθήματα στήριξης σε μαθητές/τριες, δράσεις αυτομόρφωσης, συλλογική κουζίνα, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, δράσεις συλλογικής καλλιέργειας, δράσεις υποστήριξης, για παράδειγμα συλλογή τροφίμων για τους πρόσφυγες στο Λαύριο, το Ψυχιατρείο Τρίπολης κ.ά., στη βάση της αυτοδιαχείρισης και της αλληλεγγύης.

      Και αυτή η επίθεση αποτελεί κομμάτι της φασιστικής πρακτικής που ξεσπά με βία και μίσος. Οι παρακρατικές μέθοδοι περιλαμβάνουν δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών, όπως η τελευταία στην οδό Αναξαγόρα με θύμα Ιρακινό πρόσφυγα, οργανωμένες επιθέσεις κατά καταυλισμών Ρομά, ομαδικούς ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς και απειλές, όπως οι πρόσφατες τηλεφωνικές απειλές εναντίον εκπαιδευτικών της ΕΛΜΕ Κυκλάδων, τις επιθέσεις ενάντια σε αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια.

       Ο φασισμός δεν είναι παρά το ιδεολόγημα του μίσους και του φόβου και οι μισθοφόροι του προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν από την εξαφάνιση των κοινωνικών αγαθών και δικαιωμάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αντίστοιχα, το κράτος επιδεικνύει τη δύναμη της καταστολής και του ελέγχου μέσα από την επιχείρηση – πογκρόμ «Ξένιος Ζευς» την απάντηση με πλαστικές σφαίρες στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής και το σπάσιμο της απεργίας στη Χαλυβουργική προς χάριν της εργοδοσίας. 

      Μέσα από το εγχείρημα του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου θέτουμε τους εαυτούς μας απέναντι στην κυρίαρχη ιδεολογία που εξυπηρετούν οι πρακτικές του μίσους και προτάσσουμε την αλληλεγγύη, τον σεβασμό και την αυτοδιαχείριση της ζωής μας.

 13/08/2012
Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Σύρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου