Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων για την πανεργατική απεργία την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου



Η ΕΛΜΕ Α΄ Κυκλάδων συμμετέχει στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και καλεί όλα τα μέλη της αλλά και όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους σε αγώνα διαρκείας για:
  • Να μην επιτρέψουμε τη διάλυση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας!
  • Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα!

Απορρίπτουμε συνολικά όλη την κυβερνητική πολιτική, την πολιτική της μαύρης συμμαχίας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας και των παιδιών μας να επιβιώσουμε. Δεν θέλουμε να βελτιωθεί η πολιτική τους. Θέλουμε να την ανατρέψουμε. Θέλουμε αποκλειστικά δημόσια παιδεία που να υπηρετεί τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών του λαού, παιδεία που να ολοκληρώνει τις προσωπικότητες των μαθητών, να καταξιώνει τις επιστήμες, τις τέχνες και τον πολιτισμό, παιδεία που να σέβεται την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων εκπαιδευτικών. Παιδεία, πρωταγωνιστές της οποίας θα είναι οι μαθητές, οι γονείς τους, οι δάσκαλοι και όχι οι ανάγκες του κεφαλαίου. 

 Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να γίνει ….όπως παλιά. Δεν μπορεί να γίνει με συνδικαλισμό της εργοδοσίας, αλλά με την οργάνωση των εργαζομένων στα Σωματεία τους και με Συνδικάτα ταξικά που υπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αποφασίζονται και οργανώνονται από τα Σωματεία και τους ίδιους τους εργαζόμενους και όχι από κομματικούς φορείς.

        Συντονίζουμε τον αγώνα μας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και καλούμε εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους στο Νεώριο την Πέμπτη στις 10.30 στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.
 
Γενικός ξεσηκωμός παντού
Με τον αγώνα στα χέρια των εργαζομένων 
μπορούμε να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου