Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κοινή ανακοίνωση ΕΛΜΕ Α Κυκλάδων – Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου για το ερωτηματολόγιο σχετικά με την αξιολόγηση




Το Υπουργείο Παιδείας, ξεκινά αιφνιδιαστικά διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση. Την ίδια στιγμή που οι εκπρόσωποι της μαύρης συμμαχίας του κεφαλαίου ΔΝΤ – ΕΕ μαζί με την Τρόικα εσωτερικού επιβάλλουν νέο γύρο λεηλασίας σε μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση και περίθαλψη σκορπώντας απόγνωση, φτώχεια και πείνα σε όλη την εργαζόμενη κοινωνία, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ερωτηματολόγιο για την εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης στον εκπαιδευτικό κόσμο.



Η υποκρισία του Υπουργείου διαπιστώνεται ξεκάθαρα στο ερώτημα « αν η αξιολόγηση πρέπει να συνδέεται με τη μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών ή με την προαγωγή των εκπαιδευτικών» αφού όπως όλοι γνωρίζουμε με το Ν. 4024/2011 η προαγωγή και μισθολογική εξέλιξη κάθε δημοσίου υπαλλήλου έχει ήδη θεσμοθετηθεί μέσω αξιολόγησης.

Ο στόχος του ερωτηματολογίου είναι να νομιμοποιήσουνε οι εκπαιδευτικοί με τη συμμετοχή τους τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αξιολόγηση – χειραγώγηση που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο σχολικών μονάδων, στην κατάργηση της παιδαγωγικής ελευθερίας στη μισθολογική καθήλωση και στις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, να μπλοκάρουμε την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και να την ακυρώσουμε στην πράξη.

Κανένα στέλεχος της εκπαίδευσης και της δημόσιας διοίκησης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου