Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Σύρου Ερμούπολης: «Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να κάνει χρήση των στοιχείων των παιδιών μας»


Επιστολή προς τον Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, τον ΟΠΑΚ και τον Συνήγορο του Παιδιού

«Πληροφορηθήκαμε και εμείς μαζί με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία το περιεχόμενο της απαράδεκτης πρωτοφανούς επερώτησης, η οποία κατατέθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Παναγιώταρο, και με την οποία ζητεί να πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία των “αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης, που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς στην Ελλάδα”. Το ίδιο αυτό πρόσωπο έχει εξαπολύσει απειλές προεκλογικά ότι η Χρυσή Αυγή με την είσοδό της στη Βουλή “θα μπει στα νοσοκομεία αλλά και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους”.

Θεωρούμε, ακόμα πιο απαράδεκτη την άμεση κινητοποίηση του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ζήτησε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας να συλλέξουν τα στοιχεία άμεσα από τους δήμους και να τα παραδώσουν.

Εμείς, οι γονείς των βρεφών και των παιδιών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σύρου Ερμούπολης δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κάνει χρήση των στοιχείων των παιδιών μας ημεδαπών ή αλλοδαπών, που ζουν νόμιμα στη χώρα μας, χωρίς τη δική μας προηγούμενη συγκατάθεση.

Θεωρούμε δε, απαραίτητο να παραθέσουμε ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 214, παράγραφος 2) “οι δημοτικές αρχές διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης όλων των δημοτών και κατοίκων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας, φύλου, γλώσσας, φυλετικής ή κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουν”.

Ζητούμε από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου να μας διευκρινίσει εάν έχουν δοθεί τα στοιχεία και  εάν ναι, να ενημερώσει με τη σειρά της τις αρμόδιες υπηρεσίες για την σαφή αντίρρησή μας και τη μη χρήση των συγκεκριμένων στοιχείων.

Με επιστολή μας ζητάμε και από τον Συνήγορο του Παιδιού να πιστοποιήσει πως η συγκεκριμένη ενέργεια γνωστοποίησης των στοιχείων των παιδιών μας προς χρήση ατόμων που απειλούν με βίαιο διωγμό βρέφη και νήπια, εκτός όλων των άλλων, συνιστά και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των βρεφών-παιδιών, καθώς και παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του παιδιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου