Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων για τις εκλογές του συμβουλίου διοίκησης την Τετάρτη 29/2

 
     Στις 15/2 στην Γ.Σ. του συλλόγου μας ανανεώσαμε την θέση μας ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου και τις εκλογές του συμβουλίου διοίκησης συγκεκριμένα και πήραμε απόφαση για δράσεις με στόχο την ακύρωση των εκλογών.  
Στο μεσοδίαστημα προσπαθήσαμε με διάθεση διαλόγου, να δείξουμε στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής (που ορίσθηκε αυθαίρετα από την Διαμαντοπούλου ) ότι το σύνολο της ακαδημαικής κοινότητας και συγκεκριμένα οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι ΔΕΠ , ΕΕΔΙΠ και οι διοικητικοί εχουν εκφράσει επιφυλάξεις ή και την πλήρη αντίθεση τους στις εκλογές. Οι προσπάθειες μας δεν βρήκαν ανταπόκριση. Ο πρόεδρος της "οργανωτικής επιτροπής" αποφεύγει την όποια συζήτηση και ενώ δουλεύει υπέρ του νέου νόμου δεν έχει εκφράσει ΠΟΤΕ επίσημη θέση για το νόμο και τις εκλογές ειδικότερα. Ως τώρα δεν έχουμε καμμία πληροφόρηση για την ώρα και τον τόπο των εκλογών ενώ το αποκορύφωμα ήταν η "κλήρωση" για τις εφορευτικές επιτροπές με διαδικασίες προκλητικά αδιαφανείς που φανερώνουν την αντίληψη των ανθρώπων αυτών για τις έννοιες εκλογές, δημοκρατία και δημοκρατική διαδικασία.
      Στο σημείο αυτό δεν εχουμε άλλη λύση παρά να μπλοκάρουμε τις εκλογές και γι αυτό οργανώνουμε  Μαζική παράσταση την μέρα των εκλογών στην οποία καλούμε σε συμμετοχή όλους τους φορείς της ακαδημαικής κοινότητας, της εκπαίδευσης γενικότερα καθώς και τα σωματεία της πόλης.
 
Φ.Σ. Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προιόντων και Συστημάτων, Συρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου