Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ !


Όλοι/ες μαζικά στην
48ωρη απεργία
Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φλεβάρη.

Με απίστευτο κυνισμό η συγκυβέρνηση και η τρόικα επιδιώκουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα ατελείωτο πτωχοκομείο φτηνών εργαζομένων και να υποτάξουν τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες στην πιο βάρβαρη πολιτική λιτότητας που έχει εφαρμοστεί ποτέ σε αναπτυγμένη χώρα. Το νέο πακέτο μέτρων, αποτελεί δημόσια ομολογία της χρεοκοπίας και φέρνει με μαθηματική ακρίβεια ακόμα πιο κοντά την προοπτική μιας άτακτης και ανεξέλεγκτης κατάρρευσης. Αποτελεί πάνω απόλα όμως, συνταγή απόλυτης χρεοκοπίας της εργαζόμενης οικογένειας. Πάνω από τη χώρα, απλώνεται η σκιά της ανεργίας, της απόλυτης φτώχειας, των εκατομμυρίων ανέργων και των δεκάδων χιλιάδων άστεγων, των διαλυμένων νοσοκομείων, των κλειστών σχολείων και των πεινασμένων παιδιών.

Επιδιώκουν να επιβάλλουν μέτρα όπως :

τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και κάθε ίχνους εργατικού δικαίου
Την άμεση απόλυση 15.000 δημοσίων υπαλλήλων, 150.000 μέχρι το τέλος του 2015 και επανεξέταση των βαθμολογικών κλιμακίων
Τη δραστική μείωση των συντάξεων
Την κατάρρευση της περίθαλψης και των ασφαλιστικών ταμείων λόγω των νέων περικοπών
Την κατάργηση της εργασίας με δικαιώματα, των συγκροτημένων εργασιακών σχέσεων, της μονιμότητας στο δημόσιο τομέα.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, όσοι διατηρήσουν την εργασία τους - και με την προϋπόθεση ότι δεν θα μένουν απλήρωτοικαταδικάζονται στα 500600 ευρώ μεικτά, με προοπτική το μισθό της σημερινής Βουλγαρίας! Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν. Σημαίνει ακόμα, ότι αργά ή γρήγοραμάλλον γρήγοραπρέπει να αναμένουμε νέες δραστικές περικοπές και στο δημόσιο τομέα. Σημαίνει για παράδειγμα ότι, ο μοναδικός, ο αποκλειστικός λόγος εφαρμογής της αξιολόγησης στο δημόσιο, είναι οι απολύσεις. Δεν μπορούν να υπάρχουν αυταπάτες, το κεφάλαιο οδηγεί τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση για να διασώσει τα κέρδη του.

Ήρθε η ώρα να σημάνει λαϊκός ξεσηκωμός. Να βγούμε όλοι στους δρόμους, να μη φύγουμε αν δεν φύγουν. Για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση, για τη διαγραφή του χρέους, για την ανατροπή του ευρωενωσιακού μονόδρομου.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Συριανούς και τις Συριανές: 

  • Την Παρασκευή 10/2, στην Απεργιακή Συγκέντρωση, στις 11.00 το πρωί, μπροστά στο ΝεώριοΙΚΑ. 
  • Το Σάββατο 11/2, στην Απεργιακή Συγκέντρωση, στις 12.00 το μεσημέρι, στην Περιφέρεια Νοτ. Αιγαίου (λιμάνι)
  • Την Κυριακή 12/2, στη ΣυναυλίαΣυλλαλητήριο, στις 17.00 το απόγευμα, στην Πλατεία Μιαούλη. 
  • Τη Δευτέρα 13/2, στη Γενική Συνέλευση Εργαζομένων, Ανέργων, Συνταξιούχων, στις 19.00 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου