Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Συμβολική κατάληψη της Πολεοδομίας Σύρου-Ερμούπολης



 
Συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Σύρου-Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε σήμερα, στo πλαίσιo της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας (Τρίτη και Τετάρτη, 28-29/2/2012) που έχουμε προκηρύξει, συμμετέχοντας στο δεκαήμερο κινητοποιήσεων του ΤΕΕ και των υπόλοιπων φορέων των Μηχανικών, αλλά και στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων στη Σύρο, προκειμένου να αντισταθούμε 
 
 
στον καταιγισμό των εφαρμοστικών νόμων του νέου Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης που δημιουργούν ένα ολοκαύτωμα για τους εργαζόμενους και τον Ελληνικό Λαό που αποτυπώνεται με:
  • Καταργήσεις Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου, δηλ. την οριστική διάλυσή του (βλ. ΟΕΚ, Πολεοδομίες κ.α.)
  • Απολύσεις εργαζομένων κατά χιλιάδες κουρελιάζοντας Σύνταγμα και νόμους.
  • Φτωχοποίηση όλων των εργαζομένων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων που καταλήγουν να είναι πια βοηθήματα.
  • Κατάργηση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών παροχών.
  • Κατάλυση της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας μας, που αποτελεί πλέον την πρώτη χώρα αποικία της Ε.Ε.
Από αύριο 1/3/2012, η Πολεοδομία θα λειτουργεί με τη νέα της μορφή ως “Υπηρεσία Δόμησης”, χωρίς όμως ούτε το ΤΕΕ ούτε οι Μηχανικοί του Δημοσίου να έχουν ενημερωθεί για τον νέο τρόπο έκδοσης Οικοδομικών Αδειών. Δείγμα της γενικότερης προχειρότητας της “Διοικητικής Μεταρρύθμισης” που αποφάσισε η “μεταβατική” κυβέρνηση είναι η ταχύτητα που αποφασίστηκε η αλλαγή της λειτουργίας των πολεοδομιών και η πίεση που ασκείται προκειμένου να περάσει ο έλεγχος της δόμησης και των αυθαιρέτων σε ιδιώτες, χωρίς να έχουν προετοιμαστεί ή επιμορφωθεί. Για τις Κυκλάδες, που προστατεύονται με αρχαιολογικές ζώνες, ζώνες οικιστικού ελέγχου, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, περιοχές Natura, ιστορικούς τόπους, καταφύγια χλωρίδας και πανίδας καθώς και άλλα θεσμικά πλαίσια, η “απελευθέρωση”  του ελέγχου δόμησης, με στόχο την απόλυση μερικών δεκάδων υπαλλήλων, μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά στα νησιά. 
Το  Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι κινητοποιήσεις μας συνεχίζονται με διάφορες μορφές και θα συνεχίσουμε για την ουσιαστική ανατροπή της πολιτικής της εξόντωσης της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  του Δ.Ν.Τ., ανεξάρτητα από τα σχέδια εκτόνωσης με τα παιχνίδια των κυβερνήσεων συνεργασίας.
 
ΠΗΓΗ:  http://emdydas-cyclades.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου