Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Είμαστε όλοι Έλληνες

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!

ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ! 
Συγκλονιστικά μηνύματα αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό στέλνουν οι διαδηλώσεις υπέρ της Ελλάδας, που προετοιμάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο το μεσημέρι του Σαββάτου για να ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στη δικτατορία των αγορών και την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας!  



Η ώρα της συνάντησης έχει οριστεί για τις 14.00 τοπική ώρα (σε παρένθεση η αντίστοιχη ώρα Ελλάδας), μεταξύ άλλων στις εξής πόλεις:  
  • Λονδίνο - Βρετανία (16.00)
  • Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας (15.00)
  • Βρυξέλλες - Βέλγιο (15.00)
  • Κοπεγχάγη - Δανία (15.00)
  • Κολωνία - Γερμανία (15.00)
  • Δουβλίνο - Ιρλανδία (16.00)
  • Κοΐμπρα - Πορτογαλία (16.00)
  • Αμστερνταμ - Ολλανδία (15.00)
  • Στοκχόλμη - Σουηδία (15.00)
  • Νέα Υόρκη - ΗΠΑ (21.00) 
Όπως επισημαίνεται σε διαδικτυακό κάλεσμα προς το διεθνές κοινό, τα μέτρα που ψηφίστηκαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου επιβάλλουν μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ενώ προβλέπονται και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Στόχος είναι η καταγγελία για την λιτότητα και την εξαθλίωση που επιβάλλεται στους Ελληνες από ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση που προέκυψε χωρίς εκλογική διαδικασία, τονίζουν οι οργανωτές. Κατά τους ίδιους, στόχος των δυσβάσταχτων μέτρων δεν είναι η μεταρρύθμιση ή η ανάπτυξη, αλλά η επιβολή ξένου ελέγχου στην ελληνική εθνική κυριαρχία. «Η δαιμονοποίηση ολόκληρων κοινωνιών, όπως στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν αποτελεί εποικοδομητική κριτική, αλλά μηχανισμό άσκησης ελέγχου, καθώς καλλιεργεί την έχθρα και την καχυποψία ανάμεσα σε κοινωνίες και λαούς των οποίων τα συμφέροντα είναι κοινά», τονίζεται.
Οι Αγανακτισμένοι προσθέτουν ότι η Ελλάδα «χρησιμοποιείται σαν εργαστήριο πριν γενικευτούν αυτά τα μέτρα» τα οποία χαρακτηρίζονται κοινωνικά άδικα και αντιδημοκρατικά.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται διεθνή αλληλεγγύη και ζητούν την υποστήριξή μας. Ας απαντήσουμε στο κάλεσμά τους. Είμαστε όλοι Έλληνες!», τονίζεται.

Στο μπλογκ http://jesuisgrec.blogspot.com Ευρωπαίοι υπογράφουν κείμενο αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και ζητούν την ελληνική υπηκοότητα, θέλοντας να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν πολίτες ζήτησαν την ελληνική υπηκοότητα από την ελληνική πρεσβεία με το σύνθημα «Είμαι και εγώ Έλληνας»

Στο Facebook υπάρχει, μάλιστα, ομάδα που ονομάζεται: «We are all Greeks». Πάνω από δέκα σελίδες στο Facebook είναι αφιερωμένες στο ίδιο θέμα, με επίκεντρο -η κάθε μία- μία πόλη της Γαλλίας όπου οργανώνεται η κινητοποίηση.
Η κινητοποίηση «αγκαλιάστηκε» από τα κινήματα «κατάληψης» οικονομικών κέντρων, όπως τα Occupy New York και Occupy Wall Street (η κινητοποίηση θα γίνει στο διάσημο πλέον πάρκο Ζουκότι, όπου επί πολλές ημέρες διαδηλωτές αντιμετώπιζαν την αστυνομία, αλλά και στην Λιμπερτι Πλάζα κοντά στο χρηματιστήριο), ή το Occupy London. Ενεργός είναι και ο ρόλος της ελληνικής παροικίας και ειδικά των φοιτητικών οργανώσεων.
Πηγή : iskra 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου