Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας

Διανύουμε την τέταρτη μέρα της κατάληψης στο υπουργείο Υγείας από εργαζόμενους στην ψυχική υγεία και την ειδική αγωγή. 
Η αρχή έγινε την Πέμπτη 9 Φλεβάρη με τη μαζική συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας και τη συνέλευση που ακολούθησε στο αμφιθέατρο του υπουργείου, μετά από πρόσκληση του συλλόγου εργαζομένων. 
Σωματεία και εργαζόμενοι που βρεθήκαμε στο δρόμο από το περασμένο φθινόπωρο παλεύοντας για την ανατροπή της καταστροφικής για τις δομές μας περικοπής των κονδυλίων καταφέραμε τότε μια πρώτη σημαντική νίκη. Η εμπειρία του αγώνα αυτού μας έκανε να καταλάβουμε ότι εμπιστοσύνη μπορούμε να έχουμε μονό στις δικές μας δυνάμεις και αποτελέσματα βλέπουμε όταν ο αγώνας είναι στα χέρια μας. 
Οι τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη δουλειά μας και τα συνεχόμενα μέτρα και περικοπές που απειλούν τις υπηρεσίες μας και την επιβίωση μας, μας έφεραν ένα βήμα παραπέρα. 
Εδώ και τέσσερις μέρες, καταφέραμε να οργανώσουμε και να κρατάμε μια κατάληψη που από τη μια προέκυψε αυθόρμητα από την ανάγκη όλων να υπερασπιστούμε τις δουλειές μας και τις υπηρεσίες μας μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, από την άλλη είναι τέτοια η κατάσταση που πραγματικά δεν φαίνεται να έχουμε άλλη επιλογή παρά να επιβάλλουμε τα αιτήματα μας όσο πιο δυναμικά μπορούμε. 
Στη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων και των σωματείων που συμμετέχουν στην κατάληψη στο υπουργείο Υγείας ήμασταν συνάδελφοι από την Ψυχική Υγεία, την Ειδική Αγωγή, Δημόσια Νοσοκομεία και την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης. Είναι επιτυχία τόσο η μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός της κατάληψης όσο και το άνοιγμα σε πολλούς εργασιακούς χώρους στην Υγείας.
Σήμερα μετά από πλούσια συζήτηση αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την κατάληψη βάζοντας ορισμένους στόχους και προϋποθέσεις: 
-Με μεγάλη πλειοψηφία προχωράμε σε συνέχιση της κατάληψης μέχρι την Τρίτη 14/02
-Κάλεσμα για ένα πανυγειονομικό συντονιστικό την Τρίτη 14/02 στο χώρο της κατάληψης στο Υπουργείο με συμμέτοχη εργαζομένων από όλους τους χώρους της Υγείας.
-Πρόταση προς τους εργαζόμενους-συναδέλφους του ΥΥΚΑ να συμμετέχουν ενεργά στην κατάληψη
-Πρόταση για γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων με στόχο οι κοινές μαζικές κινητοποιήσεις να συνεχιστούν έχοντας την κατάληψη ως κέντρο συντονισμού του αγώνα.
-Κάλεσμα στήριξης στις ομοσπονδίες, τα σωματεία και τους συλλόγους γονέων και ληπτών να σταθούν στο πλάι μας ως πληττόμενοι από την κρίση και την απειλή κατάρρευσης του χώρου μας αλλά και τα γενικότερα μέτρα που διαλύουν την κοινωνία
Είμαστε αποφασισμένοι περισσότερο από ποτέ να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να καταφέρουμε το στόχο μας και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε έμπρακτη συμπαράσταση.
Καμία ανοχή στο κοινωνικό έγκλημα διάλυσης του κράτους πρόνοιας και των δικαιωμάτων μας. Ή εμείς ή αυτοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου