Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Tα Μνημόνια πέτυχαν του Νίκου Μπογιόπουλου


Προχτές δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της Γιούροστατ για την εξέλιξη του δημόσιου χρέους της Ελλάδας όπως αυτό διαμορφώθηκε στο γ' τρίμηνο του 2011.
Η εικόνα είναι αποκαλυπτική:
Το ελληνικό δημόσιο χρέος εκτινάχτηκε στο 159,1% του ΑΕΠ και συγκεκριμένα στα 347,2 δισ. ευρώ από 322,9 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2010.

*
Δηλαδή το δημόσιο χρέος, μόνο μέσα σε αυτούς τους 12 μήνες εφαρμογής του Μνημονίου, αυξήθηκε κατά 20,3%!
Το επίσης αξιοσημείωτο όσον αφορά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας
(που για τη μείωσή του, υποτίθεται, σχηματίστηκε η συγκυβέρνηση,
που για τη μείωσή του, υποτίθεται, ήρθε η τρόικα,
που για τη μείωσή του, υποτίθεται, γίνεται το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, ο εκβαρβαρισμός των εργασιακών σχέσεων κλπ.)
είναι ότι - σύμφωνα πάντα με τη Γιούροστατ -
οι ρυθμοί της αύξησής του είναι οι μεγαλύτεροι στην Ευρώπη!
*
Μετά την Ελλάδα, που επί Μνημονίου και τρόικας αναδεικνύεται με το 20,3% σε «πρωταθλήτρια» όσον αφορά το ποσοστό αύξησης του δημόσιου χρέους της,
στον πίνακα την ακολουθούν
η Πορτογαλία, με ποσοστό αύξησης 18,9% και
η Ιρλανδία, με ποσοστό αύξησης του δικού της δημόσιου χρέους κατά 16,5%.
*
Πρόκειται - όλως τυχαίως - και για τις τρεις χώρες που οι εγχώριες πλουτοκρατίες τους «έντυσαν» την κεφαλαιοκρατική τους βαρβαρότητα με Μνημόνια και με δανειακές συμβάσεις, που συντάχθηκαν στο όνομα της μείωσης του δημοσίου χρέους τους,
το οποίο
- και στις τρεις χώρες -
συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!
*
Χρειάζεται μήπως άλλη απόδειξη για το ποια ήταν και είναι - παντού - η αποστολή των Μνημονίων
και - κόντρα στα αντιθέτως θρυλούμενα περί «αποτυχίας» - ότι τελικά τα Μνημόνια πέτυχαν, παντού, τον πραγματικό τους στόχο;

 
Τι - «αντιμνημονιακή» (!) - γλίτσα!
Το συγκεκριμένο είδος παρουσιάζει μια σχετική ανθεκτικότητα και ιστορική επαναληπτικότητα.
Για παράδειγμα:
Μετά την Επανάσταση του '21, δεν ήταν λίγοι οι προσκυνημένοι που καμώνονταν τους... καπεταναίους.
Μετά την Μικρασιατική καταστροφή δεν έλειψαν οι ολετήρες και οι Ηρόστρατοι που πόζαραν στο δημόσιο βίο διεκδικώντας εύσημα... σωφροσύνης και προνοητικότητας.
Μετά την Απελευθέρωση και τον Εμφύλιο, οι πρώην μαυραγορίτες και οι δοσίλογοι, οι γερμανοντυμένοι και οι απόντες άρχισαν να χτίζουν «Νέους Παρθενώνες» και ταυτόχρονα να κυκλοφορούν σαν... πατριώτες και σαν εθνικοί ευεργέτες.
Μετά την επταετία γέμισε ο τόπος από πατενταρισμένους χουντόδουλους και από συνεργάτες της «Επαναστάσεως» που τρέχουν ακόμα για να κολλήσουν - αναδρομικά - κανένα πλαστό ένσημο... αντιστασιακού.
*
Ετσι και τώρα,
δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε τους επί διετία διαπρύσιους κήρυκες του Μνημονίου, του «όλοι μαζί τα φάγαμε» και της «σωτηρίας» των κομμένων μισθών και συντάξεων.
Ολους αυτούς τους «εισαγγελείς» και «ανακριτές» από τα κυβερνητικά μέγαρα, τις υπουργικές καρέκλες, τα έδρανα της συμπολιτευόμενης και της «αντιπολίτευσης» και - φυσικά - από τα τηλεοπτικά κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες που αναθεμάτιζαν όποιον τολμούσε να διαφωνήσει με το Μνημόνιο.
Δείτε όλους αυτούς που επί δυο ολόκληρα χρόνια λειτούργησαν ως «παπαγαλάκια» και ως «πιτ μπουλ», μαζί, της πιο ελεεινής, της πιο αισχρής, της πιο εκβιαστικής, της πιο τραμπούκικης προπαγάνδας υπέρ της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της συγκυβέρνησης του Παπαδήμου, του ΣΕΒ, της τρόικας, της ΕΕ και κάθε μνημονιακής λαίλαπας.
*
Ε, λοιπόν,
ποιος δεν αναγνωρίζει ανάμεσα στους παραπάνω, εκείνες τις διακεκριμένες φυσιογνωμίες της πιο σεσημασμένης γλίτσας,
αυτούς που τώρα έχουν αρχίσει να συνωστίζονται κάθε βράδυ στα δελτία των 8 και να διαγωνίζονται, πλέον, μεταξύ τους, ποιος θα πει την μεγαλύτερη... «αντιμνημονιακή» (;) ατάκα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου