Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κοινή Ανακοίνωση Σωματείων: 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !


48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 & 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Με αφορμή την πανελλαδική απεργία στο δημόσιο την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη αλλά και την πενθήμερη, με προοπτική συνέχειας, απεργιακή κινητοποίηση των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το Συντονιστικό Σωματείων & Εργαζομένων καλεί όλους του εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργοδότη και εργασιακή σχέση, σε αγωνιστικό ξεσηκωμό.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισες, 

σήμερα βιώνουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο ενάντια σε όσους ζουν από την εργασία τους. Μετά από δεκαετίες λιτότητας για τις «καλύτερες μέρες» και τέσσερα χρόνια «σωτηρίας» της χώρας με μνημόνια, συμβάσεις και νέα δάνεια, αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι την πολιτική αυτή δεν την επιβάλλουν τα «χρέη και οι δανειστές» αλλά τα συμφέροντα μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων που θησαύρισαν πριν την κρίση και νομοθετούν με το κράτος τους το πως θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν .
  • Την ώρα που δείχνουν τους δήθεν πλεονάζοντες δημόσιους υπαλλήλους, κατάργησαν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ορίζουν με νόμο το ύψος του μισθού, παραδίδοντας τους εργαζόμενους στην ασυδοσία της εργοδοσίας.
  • Με το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φτιάχνουν ένα σχολείο που πετάει έξω τη γενική μόρφωση . Με τις απανωτές εξετάσεις και το δυσβάσταχτο κόστος των φροντιστηρίων, σπρώχνουν από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας έξω από το Λύκειο (Γενικό και ΕΠΑΛ) στέλνοντάς τα στην ψευτο - κατάρτιση για να γίνουν το αυριανό φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Υποτάσσουν έτσι το σχολείο και τις αλλαγές που γίνονται σ΄αυτό στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, στη στρατηγική της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Θέλουν τα παιδιά μας σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα.
  • Με τα αιώνια φορο - χαράτσια ( που ξεδιάντροπα τα έλεγαν «έκτακτα» και ορκίζονταν ότι είναι προσωρινά), θέλουν τον φτωχό και τον άνεργο που έτυχε να έχει ένα σπίτι και ΑΣΤΕΓΟ !!
  • Κλείνουν νοσοκομεία και καταργούν κρεβάτια νοσηλείας μιλώντας με θράσος για «βελτίωση» και «εξορθολογισμό», ενώ στέλνουν όσους έχουν ανάγκη, στους εμπόρους υγείας που θησαυρίζουν παρά την κρίση. Τα δημόσια νοσοκομεία στραγγαλίζονται οικονομικά ( οι επιχορηγήσεις του κράτους μειώνονται πάνω από 70 %) ενώ ουσιαστικά λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Φύλαξη, καθαριότητα και ένα μέρος της λειτουργίας των λογιστηρίων έχουν περάσει σε εταιρείες, τα απογευματινά ιατρεία είναι επί πληρωμή, ενώ έρχεται και το χαράτσι των 25 € για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο.
  • Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι ελάχιστοι, ειδικά στα νησιά, ενώ οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος των φαρμάκων. Άρρωστοι και ανήμποροι καταδικάζονται να «διαλέγουν» φάρμακα όχι με βάση την καταλληλότητα για την πάθησή τους αλλά με βάση το πόσο κοστίζουν.
  • Με χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών φορτώνουν νέα βάρη στα νέα ζευγάρια, ενώ με τις ελλείψεις προσωπικού ( που πλεονάζει….) μετατρέπουν τους λιγοστούς σταθμούς σε αποθήκες παιδιών. Μετά τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων η φύλαξη των σχολείων όπως και των ΑΕΙ περνάει σε εταιρείες security με θέσεις «εργασίας» των 2 ευρώ την ώρα !!!.
Την ώρα που κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και μεγαλοεπιχειρηματίες προπαγανδίζουν το «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των εργαζομένων, κρύβουν αυτό που ήδη ξέρουμε καλά : το μάρμαρο από την συρρίκνωση του δημοσίου και τις ιδιωτικοποιήσεις το πληρώνει ο λαός, αφού κάθε δημόσια κοινωνική υπηρεσία που ιδιωτικοποιείται, σημαίνει νέα δυσβάσταχτα βάρη για τους εργαζόμενους και αμύθητα κέρδη σε μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Ο αγώνας δεν αφορά μόνο στους κλάδους εργαζομένων που κάθε φορά επιλέγει η κυβέρνηση να χτυπήσει.
Οι Δημόσιες Δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες μας αφορούν όλους. Δεν μπορούν να είναι εμπορεύσιμες υπηρεσίες, διότι δεν θα είναι κοινωνικές. Δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο δράσης επιχειρηματικών συμφερόντων , έστω και με «κανόνες», όπως καλούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού. Άλλωστε αποτελούν μέρος του μισθού και του μεροκάματου.
Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Έχουμε όλοι δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα. Η δουλειά είναι δικαίωμα και όχι «ευκαιρία απασχόλησης », όπως ισχυρίζονται οι μαριονέτες της εργοδοσίας και η χούντα της Ευρ. Ένωσης.
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

σήμερα δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από τη σύγκρουση. Για να «πάρουμε ανάσα» δεν φτάνει να ζητάμε «να φύγουν». Πρέπει να τσακίσουμε την πολιτική που «παραγγέλνουν» οι επιχειρηματικοί όμιλοι και εφαρμόζουν κυβέρνηση και Ευρ. Ένωση. Η απλή κυβερνητική εναλλαγή δεν φτάνει για να σωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις, όπως ήδη έχουμε όλοι διαπιστώσει. Δεν θα «φύγουν» επειδή είμαστε οργισμένοι.
 
Τίποτα θετικό δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ αλλά και σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, που όχι μόνο δεν οργανώνουν τον αγώνα ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έστρωσαν και στρώνουν το έδαφος για να περάσει. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων και Ευρ. Ένωσης πρέπει να απαντήσουμε με τον συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Όλοι μαζί με κοινούς στόχους σε ενιαία πάλη, όλοι μαζί ενάντια στην πολιτική της φτώχειας για τους πολλούς και όχι απλά για να “αλλάξει ο Μανωλιός”.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις τεράστιες απώλειές μας.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους επιχειρηματικούς ομίλους.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων και τη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των Ταμείων.
  • Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Να μην επιτρέψουμε να πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
  • Κάτω η φοροληστεία και τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
Με αυτό το σκεπτικό καλούμε και συμμετέχουμε όλοι:
1. Στις απεργιακές συγκεντρώσεις την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη και την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 10:30 μπροστά στην Περιφέρεια στο Λιμάνι.
2. Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 6 μμ, στην παιδική θεατρική παράσταση & συναυλία στο ΕΠΑΛ στο Μάννα
3. Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη στις 8:15 μ.μ., στη Συναυλία στην Πλ. Μιαούλη.
4. Στη Σύσκεψη – Συνέλευση σωματείων και εργαζομένων στην Σύρο την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη στις 7:30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού ( απέναντι από την Εθνική Τράπεζα Νεωρίου).

Α' ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡ. ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ (ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
“ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου