Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ξανανοίγει η Παιδική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης;


Άναψε πράσινο για την Παιδική Βιβλιοθήκη;
Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε ότι , κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού μας, η Παιδική Βιβλιοθήκη Σύρου θα ξανανοίξει τις πύλες της στα παιδιά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο τον περασμένο Ιούνιο αποφάσισε τελικά να δείξει την ευαισθησία του και να αναλάβει την επαναλειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης, μετά από 3,5 χρόνια που παρέμεινε κλειστή. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα πολλαπλών προσπαθειών και διαμαρτυριών εκ μέρους των πολιτών της Σύρου, εκατοντάδες από τους οποίους στήριξαν την προσπάθεια αυτή με την υπογραφή τους.
Πραγματικά, άνθρωποι διαφορετικοί και άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ μας, με μόνο κοινό μας γνώμονα την αγάπη μας για την Παιδική Βιβλιοθήκη, έτσι όπως την είχαμε γνωρίσει, συναντηθήκαμε τον Σεπτέμβρη του 2012 για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να ξαναλειτουργήσει αυτός ο χώρος χαράς και δημιουργίας. Έκτοτε συχνά συναντιόμασταν, συζητούσαμε, διαφωνούσαμε, επιχειρηματολογούσαμε για το τι ακριβώς να πράξουμε και το πώς ακριβώς να κινηθούμε. Δύσκολες οι αποφάσεις, πολλές και διαφορετικές οι οπτικές γωνίες…
Εν τέλει, όμως, μένουμε με την αίσθηση ότι ο αγώνας μας, εν μέρει έστω, δικαιώθηκε.
Άξιζαν τον κόπο οι αλλεπάλληλες συνελεύσεις, συζητήσεις και διαφωνίες μας.
Σε τόσο χαλεπούς καιρούς, είναι πραγματικά μια ένεση αισιοδοξίας να βλέπουμε ότι κι εμείς οι ‘ταπεινοί’, οι απλοί ‘ανώνυμοι’ πολίτες κάτι καταφέρνουμε τελικά , αν κινηθούμε συλλογικά κι αν επιμείνουμε.
Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Π.Β. θα είναι ανοιχτή 2 απογεύματα την εβδομάδα, θα λειτουργεί δε σαν αναγνωστήριο και σαν δανειστική βιβλιοθήκη. Ίσως, άλλωστε, αργότερα να αρχίσει να προσφέρει και πάλι εκπαιδευτικά προγράμματα, ίσως να μπορέσει να απασχολήσει και πάλι την ίδια –εξαιρετική, κατά κοινή ομολογία- υπάλληλο και να καταφέρει να ξαναγίνει ένας χώρος δημιουργίας, έμπνευσης και αναζήτησης της γνώσης. Ελπίζουμε …
Ελπίζουμε -και επαγρυπνούμε- εξάλλου, να μην αργήσει η ημερομηνία επανέναρξης της λειτουργίας της Παιδικής Βιβλιοθήκης μας. Θα είμαστε –και πάλι- όλοι εκεί!
Πρωτοβουλία για την Παιδική Βιβλιοθήκη Σύρου
paidikibiblsyrou@gmail.com - paidikibiblsyrou@yahoo.gr
https://www.facebook.com/pages/Πρωτοβουλία-για-την-Παιδική-Βιβλιοθήκη-Σύρου/474252982597238

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου