Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ (AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)


ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Π. Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ
(AΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ)

Η Γ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων ΠΝΑ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) με αφορμή την πανελλαδική απεργία στο δημόσιο στις 18 και 19 Σεπτέμβρη καλεί όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή, με άμεσο στόχο την κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που καταδικάζει όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από εργοδότη και εργασιακή σχέση, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην διαρκή και εντεινόμενη φτώχεια.

Η αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γενικεύει και κλιμακώνει τον πόλεμο σε όλους τους εργαζομένους.
Οι απολύσεις στο Δημόσιο, την ώρα που η επίσημη ανεργία φτάνει στο 28 %, έρχονται όχι για να «νοικοκυρέψουν» αλλά για να διαλύσουν τις ήδη ανεπαρκείς δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες. Όταν δεν υπάρχει προσωπικό, ο κόσμος ταλαιπωρείται και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουν δουλειές και κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους στους οποίους παραδίδουν τα πάντα από την υγεία, την παιδεία την ασφάλιση και την πρόνοια μέχρι το ρεύμα το νερό την καθαριότητα και τις υποδομές ( δρόμους , λιμάνια αεροδρόμια).
• Την ώρα που δείχνουν τους δήθεν πλεονάζοντες δημόσιους υπαλλήλους κατάργησαν τις των Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον ιδιωτικό τομέα , ενώ ορίζουν με νόμο του ύψος του μισθού παραδίδοντας τους εργαζόμενους στην ασυδοσία της εργοδοσίας.
• Με το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φτιάχνουν ένα σχολείο που πετάει έξω από τη γενική μόρφωση. Με τις απανωτές εξετάσεις και το δυσβάσταχτο κόστος των φροντιστηρίων, σπρώχνουν από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας έξω από το Λύκειο (Γενικό και ΕΠΑΛ) στέλνοντάς τα στην ψευτο - κατάρτιση για να γίνουν το αυριανό φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Υποτάσσουν έτσι το σχολείο και τις αλλαγές που γίνονται σ΄αυτό στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, στη στρατηγική της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Θέλουν τα παιδιά μας σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα.
• Με τα αιώνια φορο - χαράτσια ( που ξεδιάντροπα τα έλεγαν «έκτακτα» και ορκίζονταν τι είναι προσωρινά, θέλουν τον φτωχό και τον άνεργο που έτυχε να έχει ένα σπίτι και ΑΣΤΕΓΟ !!
Κλείνουν νοσοκομεία και καταργούν κρεβάτια νοσηλείας μιλώντας με θράσος για «βελτίωση» και «εξορθολογισμό» ενώ στέλνουν όσους έχουν ανάγκη, στους εμπόρους υγείας που θησαυρίζουν παρά την κρίση. Τα δημόσια νοσοκομεία στραγγαλίζονται οικονομικά ( οι επιχορηγήσεις του κράτους μειώνονται πάνω από 70 %) ενώ ουσιαστικά λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Φύλαξη, καθαριότητα και ένα μέρος της λειτουργίας των λογιστηρίων έχουν περάσει σε εταιρείες, τα απογευματινά ιατρεία είναι επί πληρωμή ενώ έρχεται και το χαράτσι των 25 € για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο.
• Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ είναι ελάχιστοι, ειδικά στα νησιά, ενώ οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και μεγαλύτερο μέρος των φαρμάκων. Άρρωστοι και ανήμποροι καταδικάζονται να «διαλέγουν» φάρμακα όχι με βάση την καταλληλότητα για την πάθησή τους αλλά με βάση το πόσο κοστίζουν.
• Με χιλιάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών φορτώνουν νέα βάρη στα νέα ζευγάρια, ενώ με τις ελλείψεις προσωπικού ( που πλεονάζει….) μετατρέπουν τους λιγοστούς σταθμούς σε αποθήκες παιδιών. Μετά τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων η φύλαξη των σχολείων όπως και των ΑΕΙ περνάει σε εταιρείες security με θέσεις «εργασίας» των 2 ευρώ την ώρα !!!.
Την ώρα που κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και μεγαλοεπιχειρηματίες προπαγανδίζουν το «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των εργαζομένων, κρύβουν αυτό που ήδη ξέρουμε καλά : το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις το πληρώνει ο λαός αφού κάθε δημόσια κοινωνική υπηρεσία που ιδιωτικοποιείται σημαίνει νέα δυσβάσταχτα βάρη για τους εργαζόμενους : πχ απολύσεις στην καθαριότητα σημαίνουν ότι τα ανταποδοτικά τέλη για τα σκουπίδια θα τετραπλασιαστούν !! Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" που ουσιαστικά καταργείται, περνάει στις "κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις" αφήνοντας ουσιαστικά αβοήθητους πάνω από 100.000 ανήμπορους ηλικιωμένους που θα πρέπει να «αυτοχρηματοδοτήσουν» τις ανάγκες τους. Το ηλεκτρικό ρεύμα στους ιδιώτες σημαίνει τουλάχιστο τριπλασιασμό τιμής ενώ η άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση του νερού σημαίνει νερό – μη πόσιμο σε τιμές ….Σύρου.
Η συρρίκνωση του δημοσίου κατά περίπου 200.000 θέσεις εργασίας, όπως έχουν αποφασίσει , σημαίνει αμύθητα κέρδη σε μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους, κέρδη που θα βγουν από τα μεροκάματα και μισθούς πείνας που επιβάλλει η ανάπτυξη που υπόσχονται.
Μετά από δεκαετίες λιτότητας για τις «καλύτερες μέρες» και τέσσερα χρόνια «σωτηρίας» της χώρας με μνημόνια, συμβάσεις και νέα δάνεια, αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι την πολιτική αυτή δεν την επιβάλλουν τα «χρέη και οι δανειστές» αλλά τα συμφέροντα μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων που θησαύρισαν πριν την κρίση και νομοθετούν με το κράτος τους το πως θα συνεχίσουν,παρά την κρίση και την φτώχεια για τον λαό ,να θησαυρίζουν σε βάρος όλων όσων ζουν από την εργασία τους.
Από ένα τέτοιο κράτος εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, ένα κράτος που είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου και στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ μόνο νέα βάσανα μπορεί να περιμένει ο εργαζόμενος λαός. Αντίστοιχα τίποτα θετικό δεν μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ αλλά και σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, που όχι μόνο δεν οργανώνουν τον αγώνα ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική, αλλά όλα αυτά τα χρόνια έστρωσαν και στρώνουν το έδαφος για να περάσει. Αυτές οι ηγεσίες την ώρα που καταριούνται τις συνέπειες της πολιτικής που εφαρμόζεται, έδιναν και δίνουν με όρκους στα «εφικτά αιτήματα», στην «ανταγωνιστικότητα» και στον μονόδρομο της χούντας των Βρυξελλών, ενώ όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, τρέχουν να στοιχιστούν πίσω από τον, κάθε φορά, εκλεκτό των επιχειρηματικών συμφερόντων που οι εκδότες – προαγωγοί θα χρίσουν ως «σωτήρα» του λαού…
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, επιχειρηματικών ομίλων και Ευρ. Ένωσης πρέπει να απαντήσουμε με το συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα. Ενιαία πάλη, ενιαία λαϊκή αντεπίθεση και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος όχι απλά για την αλλαγή διαχειριστών.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τις τεράστιες απώλειες μας.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των Ταμείων.
  • Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
  • ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
Με αυτό το σκεπτικό :

1. Καλούμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη και την Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτέμβρη στις 10:30 μπροστά στην Περιφέρεια στο Λιμάνι στη Σύρο και στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις.
2. Σε νέα ΓΣ την Παρασκευή 20 του Σεπτέμβρη στις 1:00 μμ αποφασίζουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας .
3. Ταυτόχρονα καλούμε σε μαζική σύσκεψη – συνέλευση όλους τους εργαζόμενους και σωματεία στην Σύρο την Παρασκευή στις 7:30 το απόγευμα ( 4ο Δημοτικό – Ερμούπολη) και καλούμε τα μέλη του Συλλόγου μας να συμμετάσχουν στις κατά τόπους αντίστοιχες πρωτοβουλίες.
4. Ζητάμε από την Ομοσπονδία μας (ΟΣΕΑΔΕ) να αναλάβει και να συμμετάσχει σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες για τον συντονισμό δράσης των εργαζομένων και το ξεπέρασμα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας.

Ερμούπολη 16.09.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου