Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, από τον Φοιτητικό Σύλλογο στη Σύρο


                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 18/9  σε ενέδρα που στήθηκε από ομάδα φασιστών στη περιοχή της Αμφιάλης ο Παύλος Φυσσας  πέφτει νεκρός από τρεις μαχαιριές στη καρδιά. Ομάδα ΔΙΑΣ βρισκόταν κοντά στο περιστατικό αλλά ως συνήθως έμεινε «απαθής» και άφησε τους φασίστες να ξεφύγουν. Ο δολοφόνος ομολόγησε ότι είναι  μέλος της Χρυσής Αυγής.


Ο Παύλος εκτός από ένα νέος άνθρωπος που χάθηκε τόσο άδικα ήταν και αντιφασίστας με σημαντική δράση στην περιοχή του Κερατσινίου. Δεν χωράει αμφιβολία πως πρόκειται για μια πολιτική δολοφονία και έρχεται ως αποκορύφωμα της προκλητικής ανοχής της κυβέρνησης απέναντι στην όλο και πιο απροκάλυπτα δολοφονική δράση των φασιστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση δεν καταδίκασε των άγριο ξυλοδαρμό εργατών της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος, χωρίς να ξεχνάμε την επαίσχυντα φιλική στάση των ΜΜΕ απέναντι στην Χ.Α.

Φαίνεται πως η συγκλονιστική συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών έχει τρομάξει τα κυβερνητικά επιτελεία, τα οποία έχουν αμολήσει τους φασίστες σε μια προσπάθεια να θολώσουν τα νερά και να τρομάξουν τον κόσμο. Οι πολιτικές τους δολοφονούν, κοστίζουν ανθρώπινες ζωές!

Σαν φοιτητικός σύλλογος στηρίζουμε καθε αντιφασιστική δράση και καλούμε να τους χτυπήσουμε εκεί που πονάνε, δηλαδή να στηρίξουμε με κάθε μέσο την απεργία των εκπαιδευτικών η οποία μπορεί να γίνει η αρχή για το ξήλωμα της απάνθρωπης πολιτικής τους.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/9 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ ΣΤΙΣ 21:15

Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ και ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου